Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Δίκη Δουρουντάκη: Ενοχή για τον βασικό κατηγορούμενο προτείνει ο εισαγγελέας

Δίκη Δουρουντάκη: Ενοχή για τον βασικό κατηγορούμενο προτείνει ο εισαγγελέας
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ INTIME

Η υπόθεση, που εκδικάζεται και σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου, βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία.

Πιο συγκεκριμένα, μετά τις απολογίες των κατηγορουμένων ο εισαγγελέας έκρινε την ενοχή του 45χρονου που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον άτυχο κτηνοτρόφο ενώ παράλληλα δεν δέχθηκε τον ισχυρισμό του ότι βρισκόταν σε άμυνα.

Την ίδια ώρα, πρότεινε την αθώωση τόσο του αδερφού του όσο και του τρίτου ατόμου που κατηγορούνταν για περιύβριση νεκρού.

Μετανιωμένοι οι κατηγορούμενοι

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί η απολογία των κατηγορουμένων για την υπόθεση της άγριας δολοφονίας του 70χρονου τον Μάρτιο του 2018.

Ο 45χρονος, βασικός κατηγορούμενος, ανέφερε πως βρισκόταν σε άμυνα καθώς πρώτος ο Παντελής Δουρουντάκης άνοιξε πυρ εναντίον του ενώ παράλληλα εμφανίστηκε μετανιωμένος δηλώνοντας πως θα ήθελε αν μπορούσε να «γυρίσει το χρόνο πίσω».

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της απολογίας του ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του κτηνοτρόφου με την χήρα Δουρουντάκη να του απαντά οργισμένη.

Το χρονικό της φρίκης

Η υπόθεση Δουρουντάκη είχε συγκλονίσει την Κρήτη αλλά και την Ελλάδα ολόκληρη, καθώς μέχρι να αποκαλυφθεί το πτώμα του 70χρονου, είχε θεωρηθεί αγνοούμενος και είχαν κινητοποιηθεί όλοι οι διαθέσιμοι μηχανισμοί για τον εντοπισμό του.

Το θύμα είχε φύγει από το σπίτι του στις 7 Μαρτίου 2018 με το κυπαρισσί φορτηγάκι του, όπως συνήθιζε κάθε μέρα, ωστόσο δεν επέστρεψε. Από τη στιγμή εκείνη είχε θεωρηθεί αγνοούμενος και βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη έρευνες της ΕΛ.ΑΣ, της Πυροσβεστικής αλλά και εθελοντών για τον εντοπισμό του. Μάλιστα, είχε εκδοθεί Silver Alert και ο Παντελής Δουρουντάκης αναζητούνταν σε κάθε πιθανό σημείο εντός και εκτός Κρήτης.

Τρεις μήνες αργότερα, και πιο συγκεκριμένα, στις 20 Ιουνίου 2018, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη των δύο αδελφών και στις 22 Ιουνίου εντόπισαν σε βαθύ λάκκο στην περιοχή του Αλικιανού θαμμένο το αγροτικό αυτοκίνητο του Δουρουντάκη και στο εσωτερικό του το πτώμα του 70χρονου.

Όπως αποδείχθηκε από τη νεκροψία – νεκροτομή που ακολούθησε ο άτυχος άνδρας είχε βληθεί με κυνηγετική καραμπίνα και τα τραύματα που είχε υποστεί ήταν θανατηφόρα.

Πηγή: cretapost

 

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις