Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Πετροπόλεμος στα Χανιά [pics]

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Πετροπόλεμος στα Χανιά [pics]
ΦΩΤΟ από το FlashNews

Ένταση σημειώθηκε στο κέντρο των Χανίων, με αντιεξουσιαστές να επιδίδονται σε πετροπόλεμο κατά των αστυνομικών δυνάμεων ενώ πέταξαν και μολότοφ.

Μια ομάδα αντιεξουσιαστών, αποτελούμενη από περίπου 25 άτομα, βγήκε από την πορεία, κατευθύνθηκε προς την οδό Δασκαλογιάννη, στο κέντρο της πολης και πέταξε μολότοφ σε ένα κάδο απορριμμάτων έξω από το 1ο Γυμνάσιο καθώς και μια σακούλα με κόκκινη μπογιά.

Στη συνέχεια, οι αντιεξουσιαστές κατευθύνθηκαν προς την πλατεία της Σπλάντζιας, για να επανέλθουν λίγη ώρα αργότερα κρατώντας ξύλα και πετώντας πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις, που βρίσκονταν στο σημείο που εκδηλώθηκε αρχικά η ένταση.

 

 

Η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Δασκαλογιάννη, ενώ οι αντιεξουσιαστές με “ορμητήριο” το στενό της Δασκαλογιάννη, για περίπου ένα τέταρτο, επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο κατά των αστυνομικών.

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ, η ομάδα των αντιεξουσιαστών αποχώρησε από το σημείο ενώ δύναμη της ΕΛΑΣ παραμένει εκεί, σε επιφυλακή.

Ένταση και στο Ηράκλειο

Με ένταση ολοκληρώθηκε στο Ηράκλειο η πορεία φορέων της πόλης για την συμπλήρωση δέκα ετών από το θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Λεονταριών, κάνοντας πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Μετά το τέλος της πορείας ομάδα νεαρών κατευθύνθηκε προς τον πεζόδρομο της οδού Χάνδακος, πετώντας πέτρες μολότωφ και φωτοβολίδες προς την πλευρά των αστυνομικών που ακολουθούσε την πορεία.

Από την ένταση προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές. Στην περιοχή εξακολουθούν να παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις, ενώ αυτή την ώρα η κατάσταση βαίνει προς εκτόνωση .

Πηγή: flashnews, zarpanews,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις