Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Η Κρήτη αποχαιρετά τον 17χρονο Αλέξανδρο

Η Κρήτη αποχαιρετά τον 17χρονο Αλέξανδρο
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με σπαραγμό και οδύνη συγγενείς, συμμαθητές και φίλοι αποχαιρετούν αύριο το πρωί τον 17χρονο Άγγελο, το νήμα της ζωής του οποίου κόπηκε πρόωρα.

Ο Άγγελος, είχε τραυματιστεί βαρύτατα σε τροχαίο στις 12 Νοεμβρίου στο Τσαλικάκι, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες είχε χάσει τον έλεγχο της μοτοσικλέτας που οδηγούσε. Ο 17χρονος είχε μεταφερθεί διασωληνωμένος στο νοσοκομείο.

Νοσηλευόταν σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Ο νεαρός οδηγός έδωσε για μέρες μάχη με τον χρόνο, ωστόσο οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που είχε υποστεί ήταν βαρύτατες και η κατάσταση της υγείας του δεν βελτιωνόταν. Πριν από λίγα 24ωρα οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς του ότι ο Άγγελος δεν τα κατάφερε … Ο έφηβος ήταν πια κλινικά νεκρός.

Παρά τη βαριά οδύνη και την απόγνωση στην οποία είχαν περιέλθει οι γονείς και τα αδέλφια του, βρήκαν το ψυχικό σθένος να δωρίσουν ζωτικά όργανα του αδικοχαμένου 17χρονου, προσφέροντας στην ουσία ζωή σε άλλους συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη.

Η διαδικασία λήψης των οργάνων ξεκίνησε στο στις 3 τα ξημερώματα, όταν ομάδες γιατρών έφθασαν στο Ηράκλειο από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για να παραλάβουν το ήπαρ, και από τον Ευαγγελισμό για τους δύο νεφρούς, ενώ οι κερατοειδείς παρέμειναν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Η κηδεία του 17χρονου θα γίνει στις 11 αύριο το πρωί από τον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας Τσαλικάκι και ο ενταφιασμός θα ακολουθήσει στο Κοιμητήριο του Γαζίου.

Πηγή: cretapost

 

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις