Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Η στιγμή που οι “εγκλωβισμένοι” τουρίστες φεύγουν από τα Χανιά – video

Η στιγμή που οι “εγκλωβισμένοι” τουρίστες φεύγουν από τα Χανιά – video
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Εικόνες μέσα από το αεροδρόμιο Χανίων Ι. Δασκαλογιάννης με τους 400 περίπου τουρίστες που βρέθηκαν ξαφνικά… ξεκρέμαστοι λόγω της πτώχευσης που δήλωσε η αεροπορική εταιρία Primera Air.

Οι περίπου 450 τουρίστες φιλοξενήθηκαν σε διάφορα καταλύματα των Χανίων και σήμερα το πρωί αναχώρησαν για τον προορισμό τους.

Συγκεκριμένα, οι μισοί από αυτούς αναχώρησαν από τα Χανιά για Κοπεγχάγη και Μπίλουντ, με αεροσκάφος της JetTime, ενώ οι άλλοι μισοί με αεροπλάνο της ίδιας εταιρίας, από Ηράκλειο για Κοπεγχάγη, ενώ στη συνέχεια η πτήση κατευθύνθηκε προς ΗΠΑ.

Γιατί πτώχευσε η εταιρία

Η Primera Air ανέστειλε τη λειτουργία της έπειτα από μια αποτυχημένη προσπάθεια διεύρυνσης του τμήματος μακρινών πτήσεων που ξεκίνησε στις αρχές του 2018 από το Ηνωμένο Βασίλειο προς τη Βόρεια Αμερική.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, ο Δανός αερομεταφορέας ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2003 ως εταιρία τσάρτερ ενώ στη συνέχεια απέκτησε  στόλο 15 αεροσκαφών και πραγματοποιούσε κυρίως πτήσεις από τις Σκανδιναβικές χώρες προς την Ισπανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Αίγυπτο και την Τουρκία.

Το περασμένο 12μηνο ανακοινώθηκαν οι νέες μακρινές πτήσεις προς Ουάσιγκτον και Τορόντο, με αναχώρηση από το Λονδίνο (Στάνστεντ). Ωστόσο, η κίνηση προς ένα μοντέλο low cost μακρινών αποστάσεων αποδείχθηκε αποτυχημένη για τον αερομεταφορέα.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν να παρουσιάζονται στις αρχές της χρονιάς, όταν η Primera ακύρωσε πτήσεις προς το Μπέρμιγχαμ, κάτι που τότε απέδιδε στην καθυστέρηση παράδοσης αεροσκαφών από την Airbus.

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις