Δευτέρα, 22 Απρ.
19oC Αθήνα

Η συγκινητική ιστορία του Κρητικού που χάρισε ζωή με το θάνατό του

Η συγκινητική ιστορία του Κρητικού που χάρισε ζωή με το θάνατό του
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ INTIME

Μια άκρως συγκινητική ιστορία αποκαλύφθηκε για τον 64χρονο, ο οποίος χάρισε ζωή με το θάνατο του, σε συνανθρώπους μας.

Ο 64χρονος ο οποίος νοσηλευόταν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου για μεγάλο χρονικό διάστημα, με τον εγκεφαλικό του θάνατο, έφερε τους δικούς του ανθρώπους, μπροστά στο δίλημμα της απόφασης να δωρίσουν τα όργανα του.

Μια απόφαση γενναιόδωρη, η οποία αποτελεί το επιστέγασμα της στάσης ζωής του 64χρονου, που ακόμη και με την τελευταία ικμάδα ζωής του, στήριξε με τον πλέον ουσιαστικό τρόπο το συνάνθρωπο.

Είναι βέβαιο πως, αυτή την απόφαση, θα ελάμβανε και ο ίδιος, αν είχε τη δυνατότητα να αποφασίσει. Και πως θα μπορούσε να πράξει διαφορετικά η οικογένεια του, όταν ο 64χρονος είχε ταχθεί ψυχή τε και σώματι, στο πλευρό των δικών του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost ο εκλιπών ζούσε με τους δύο ηλικιωμένους γονείς του για να τους φροντίζει, τη στιγμή που η αδελφή του, πάλευε με τη σκλήρυνση κατά Πλάκας. Μια ασθένεια, η οποία τον έκανε να πάρει την απόφαση να μην παντρευτεί, αλλά να μείνει στο πλευρό της αδελφής του για να είναι το στήριγμα της.

Είχε μια καθημερινότητα δύσκολη, όπως μπορεί να φανταστεί ο καθένας, για την οποία όμως δεν παραπονιόταν.

Και τη στιγμή που βγήκε – πριν από δύο χρόνια περίπου- στη σύνταξη και ήρθε η ώρα να χαρεί που αυτός ο κύκλος της ζωής του έκλεισε, δεν πρόλαβε να «δρέψει τους καρπούς» της πολύχρονης επαγγελματικής του πορείας, σε ξενοδοχειακή Μονάδα της Χερσονήσου.

Η μοίρα όμως του έπαιξε το πιο άσχημο «παιχνίδι». Ο ίδιος αγωνίστηκε να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας του, αλλά δεν τα κατάφερε. Παρέμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο, ώσπου τελικά εξέπνευσε.

Δώρα ζωής

Ο 64χρονος Κρητικός έδωσε με το θάνατο του ζωή σε άλλους ανθρώπους, καθώς οι γιατροί, μετά τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειας του, αποφάσισαν να προχωρήσουν στη δωρεά των νεφρών αλλά και του ήπατος.

Σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει στο cretapost o αναπληρωτής Διοικητής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου Γιώργος Μοσχοβάκης, μέσα από τη διαδικασία της αφαίρεσης των οργάνων από τους γιατρούς της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου, αποφασίστηκε να δωρηθούν όργανα του σε άλλους ασθενείς για να ζήσουν εκείνοι και ο ίδιος να συνεχίσει να ζει μέσα από εκείνους.

Πηγή: cretapost

 

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις