Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Ηράκλειο: Γέμισαν κρατήρες το χωριό για να βρουν τη βλάβη στο νερό – Σε απόγνωση οι κάτοικοι

Ηράκλειο: Γέμισαν κρατήρες το χωριό για να βρουν τη βλάβη στο νερό – Σε απόγνωση οι κάτοικοι

Το χωριό Άγιος Σίλας έχει γεμίσει… τρύπες, καθώς συνεργεία της ΔΕΥΑΗ προσπαθούν να εντοπίσουν βλάβη στην ύδρευση. Κάλυψαν πρόχειρα τις τρύπες για να μην περνούν οχήματα και πεζοί.

Χωρίς νερό έχει μείνει για αρκετές μέρες τα μισά νοικοκυριά στο χωριό Άγιος Σίλας. Η περιοχή έχει γεμίσει μεγάλες τρύπες, αλλά μέχρι χωρίς να έχει εντοπιστεί η βλάβη. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν κάτοικοι του οικισμού, η βλάβη που έχει προκύψει εδώ και μια ολόκληρη εβδομάδα έχει αφήσει τα μισά νοικοκυριά χωρίς νερό.

Από την περασμένη Παρασκευή συνεργείο της ΔΕΥΑΗ προσπαθεί να ανακαλύψει σε ποιο σημείο υπάρχει βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης του χωριού, χωρίς αποτέλεσμα. Η περιοχή, όπως καταγγέλλεται, έχει γίνει… σουρωτήρι, και οι περισσότερες τρύπες καλύπτονται πρόχειρα για να περνούν με ασφάλεια από το σημείο τα οχήματα και οι πεζοί.

Ανοίχτηκαν τέσσερις κρατήρες, ενώ ο τελευταίος βρίσκεται στη μέση του κεντρικού δρόμου του χωριού. Ακόμη και ένας κάδος απορριμμάτων έχει επιστρατευτεί για να καλυφθεί το κενό και να μην υπάρξει κάποιο ατύχημα.

Η ροή αλλά και η πίεση του νερού έχει μειωθεί σε πολλά σπίτια, που εδώ και μία εβδομάδα παίρνουν νερό με το… σταγονόμετρο. Οι βρύσες παραμένουν στεγνές, και αρκετά νοικοκυριά υδρεύονται από ντεπόζιτα.

Με πληροφορίες από το neakriti.gr

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις