Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ηράκλειο: Ο Γιώργος Κατσαρός στον αρχαιολογικό χώρο των Μαλίων

Ηράκλειο: Ο Γιώργος Κατσαρός στον αρχαιολογικό χώρο των Μαλίων
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στον αρχαιολογικό χώρο Μαλίων, σε ένα από τα σημαντικότερα ανάκτορα του Μινωικού Πολιτισμού, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Αυγούστου μουσική εκδήλωση με το συνθέτη Γιώργο Κατσαρό.

Υπουργείου Πολιτισμού-Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου και Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνουν την μουσική εκδήλωση με τη στήριξη του Δήμου Χερσονήσου την ερχόμενη Παρασκευή στις 9.00 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Λένα Αλκαίου, Σπύρος Κλείσσας, Tereza, Χορωδία Μαλίων.

Το ανάκτορο των Μαλίων είναι το τρίτο σε μέγεθος σημαντικότερο παλάτι στην Κρήτη, με έκταση 7.500 τ.μ., μετά τα παλάτια της Κνωσού και της Φαιστού. Ο αδελφός του Μίνωα Σαρπηδών, σύμφωνα με μυθολογικές αναφορές, βασίλεψε στην περιοχή, όπου είχε αναπτυχθεί οικισμός γύρω από το ανάκτορο, περί τα τέλη της 2ης χιλιετίας π.Χ. (μεσομινωική περίοδος). Μόλις τρία χιλιόμετρα από τα Μάλια Ηρακλείου ο αρχαιολογικός χώρος προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες που συνδυάζουν την επίσκεψή τους με τις διακοπές τους δεδομένου ότι Μάλια-Χερσόνησος-Σταλίδα είναι από τις πλέον τουριστικά ανεπτυγμένες περιοχές του Ηρακλείου.

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις