Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Κρήτη: Ανατροπή στη δίκη του Ιρανού για “αποπλάνηση μαθητριών”

Κρήτη: Ανατροπή στη δίκη του Ιρανού για “αποπλάνηση μαθητριών”
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ένταση δημιουργήθηκε στο Μικτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης κατά τη διάρκεια της δίκης με κατηγορούμενο τον 46χρονο άνδρα από τον Ιράν, που κατηγορούνταν ότι προχώρησε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος μαθητριών Γυμνασίου στις Αρχάνες.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 19 ετών με αναστολή, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ωστόσο εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του. Παρόντα όμως στις αίθουσες του δικαστηρίου ήταν οι συγγενείς των συνολικά 8 κοριτσιών που σύμφωνα με το κατηγορητήριο έπεσαν θύματα αποπλάνησης από τον κατηγορούμενο κι ενώ βρίσκονταν στον χώρο του σχολείου τους.

Υπενθυμίζεται πως ο Ιρανός εργαζόταν ως επιβλέπων σε έργο που λάμβανε χώρα στο σχολικό συγκρότημα και καλούσε τις μαθήτριες να τον βοηθήσουν, προχωρώντας σε «ασελγείς χειρονομίες» και όχι σε ασελγείς πράξεις, όπως ισχυρίστηκε ο δικηγόρος του.

Τη διαφοροποίηση αυτή δέχθηκε το Δικαστήριο, καθώς στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί και η πρόταση του εισαγγελέα, σύμφωνα με την οποία η κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκου που τον βάρυνε αρχικά θα έπρεπε να μετατραπεί σε προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, πράξη που θεωρείται πλημμέλημα. Η μετατροπή της ποινής του Ιρανού, έθεσε στην ουσία την υπόθεσή του στο αρχείο, ωστόσο προκάλεσε αντιδράσεις μεταξύ των οικογενειών των κοριτσιών, καθώς ισχυρίζονταν ότι οι πράξεις του προκάλεσαν πλήγμα στον ψυχισμό των εφήβων.

Πηγή: CretaPost

 

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις