Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Κρήτη: Ούτε χρήματα ούτε κοσμήματα – Το χρηματοκιβώτιο έκρυβε εκπλήξεις που περίμεναν λίγοι [pics]

Κρήτη: Ούτε χρήματα ούτε κοσμήματα – Το χρηματοκιβώτιο έκρυβε εκπλήξεις που περίμεναν λίγοι [pics]
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους όταν άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο, αλλά όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, η έρευνα που έκαναν έφερε… λαβράκι.

Συνολικά ένα κιλό και 254 γραμμάρια κοκαΐνης είχαν στην κατοχή τους τέσσερα άτομα. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν 2 άνδρες ηλικίας 43 και 38 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 45 και 60 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου. Σε βάρος του 43χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, χθες (14.01.2019) το μεσημέρι από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκε ο 43χρονος να κινείται με δίκυκλη μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας του και αφού ακινητοποιήθηκε με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον ίδιο και στην δίκυκλη μοτοσυκλέτα.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 49 γραμμάρια κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό των 1.060 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα. Στη συνέχεια, αστυνομικοί των ανωτέρω Υπηρεσιών προσεγγίζοντας τις οικίες που διαμένουν από κοινού οι συλληφθέντες, εντόπισαν την 45χρονη και σε έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν στην κατοχή της και κατασχέθηκαν πέντε αυτοσχέδιες συσκευασίες οι οποίες περιείχαν συνολικά 338 γραμμάρια κοκαΐνης και ζυγαριά ακριβείας. Ακολούθησαν έρευνες στις εν λόγω οικίες των δραστών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
867 γραμμάρια κοκαΐνης,
το χρηματικό ποσό των 1.150 ευρώ ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
σιδερογροθιά
ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
4 κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον, κατασχέθηκε η δίκυκλη μοτοσικλέτα ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών. Η προανάκριση διενεργείται από Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις