Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κρήτη: Αρχαία αντικείμενα πεταμένα μαζί με σωλήνες και καλοριφέρ – Απίστευτες εικόνες [pics]

Κρήτη: Αρχαία αντικείμενα πεταμένα μαζί με σωλήνες και καλοριφέρ – Απίστευτες εικόνες [pics]
ΦΩΤΟ από το FlashNews

Μάντρα άχρηστων υλικών θυμίζει ο περίβολος του παλιού καπνοκοπτηρίου στο κτίριο της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων! Αρχαία αντικείμενα βρίσκονται πεταμένα ανάμεσα σε παλιά καλοριφέρ και σκουριασμένους σωλήνες!

Θα περίμενε κάποιος από εκείνους που έχουν την ευθύνη για τη διαφύλαξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, να είναι περισσότερο προσεκτικοί και ευαίσθητοι. Μία βόλτα στο πανέμορφο κτίριο όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της εφορείας βυζαντινών αρχαιοτήτων στο Ηράκλειο στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, δημιουργεί απορίες και κάνει τους πολίτες να αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να μην σέβονται οι ίδιοι οι αρχαιολόγοι τα αρχαία αντικείμενα αλλά ακόμα και το χώρο όπου εργάζονται.

Μπαίνοντας στον περίβολο του παλαιού καπνοκοπτηρίου που σήμερα στεγάζονται οι αρχαιολογικές υπηρεσίες αντικρίζει κάποιος διάσπαρτα πεταμένα αρχαία αντικείμενα δεξιά και αριστερά είτε μέσα σε τελάρα που έχουν χορταριάσει. Επίσης άλλα να είναι πεταμένα και πάνω τους να βρίσκονται σκουριασμένους σωλήνες.

Όλο το προαύλιο έχει χωμάτινο δάπεδο με αποτέλεσμα το χειμώνα οι πολίτες που  επισκέπτονται την εφορεία βυζαντινών αρχαιοτήτων να πρέπει να κάνουν μεγάλη προσπάθεια να αποφύγουν τις λακκούβες με νερά και λάσπες. Γύρω από το κτίριο μπορεί κάποιος να θαυμάσει, εκτός από τα λογής λογής αρχαία αντικείμενα, παλαιά καλοριφέρ (άραγε είναι κι αυτά αποτέλεσμα αρχαιολογικής έρευνας;), καρέκλες γραφεία και διάφορα άλλα αντικείμενα που κάνουν το χώρο να θυμίζουν μάντρα αχρήστων υλικών.

Κάτω από δύο υπόστεγα υπάρχουν και εκεί κούτες και κασόνια με διάφορα αντικείμενα από ανασκαφές αλλά και αυτοκίνητα προφανώς υπαλλήλων για να μην βρέχονται το χειμώνα ή να μην λιάζονται το καλοκαίρι.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το Flashnews.gr είναι ένα μικρό δείγμα του τι συναντούν εκεί οι πολίτες που καθημερινά επισκέπτονται το χώρο.

Αλήθεια το υπουργείο πολιτισμού είναι ικανοποιημένο με την εικόνα των υπηρεσιών του;

Πηγή: FlashNews

 

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις