Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Κρήτη: Δανειολήπτης στην Ιεράπετρα “κούρεψε” κατά 99% το χρέος του!

Κρήτη: Δανειολήπτης στην Ιεράπετρα “κούρεψε” κατά 99% το χρέος του!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

“Ανάσα” αποτέλεσε η απόφαση του Ειρηνοδικείου Ιεράπετρας για έναν 50χρονο ιδιωτικό υπάλληλο, ο οποίος κατάφερε να “κουρέψει” το χρέος του και σώσει όλα του τα περιουσιακά στοιχεία.

Συγκεκριμένα ο 50χρονος όφειλε σε τρεις τράπεζες μέσω καταναλωτικού δανείου και πιστωτικών καρτών το χρηματικό ποσό των 50.245,45 ευρώ, ενώ διαθέτει ένα αγροτικό ακίνητο με ελιές, έκτασης 6.741,37,88 τ.μ., ένα αγροτεμάχιο με ελιές, επιφάνειας 1.978,30 τ.μ. και ένα Ι.Χ αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης “το Δικαστήριο της Σητείας , παρά τις αιτιάσεις και ενστάσεις των αντιδίκων τραπεζών, “περί καταχρηστικής άσκησης του δικαιώματος κατάθεσης, περί αοριστίας “,με την υπαρ.4/2018 απόφαση του, όρισε ότι:

-Δέχεται, την αίτηση

-Ρυθμίζει ,τα χρέη του οφειλέτη ,σε μηνιαίες καταβολές πενταετίας , των 50,00 ευρώ , μηνιαίως.

-Σώζει όλα τα περιουσιακά στοιχεία .του αιτούντος.

Καθορίζει επανεξέταση των οικονομικών στοιχείων του οφειλέτη, μετά την πάροδο ενός έτους από την κοινοποίηση της εν λόγω απόφασης.

Για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, θεωρείται μια απόφαση ,”ανάσας”, καθώς αν συνεχίσει η ίδια δυσμενή οικονομική κατάσταση του οφειλέτη, ο εν λόγω οφειλέτης , αφού τηρήσει τις επιταγές της υπαρ.4/2018 απόφασης , θα έχει απαλλαχτεί από το χρέος των 49.400 ευρώ, δηλ. θα έχει πετύχει “κούρεμα” 99% του χρέους του και θα μπορεί να αρχίσει μια νέα οικονομική και κοινωνική ζωή , με την οικογένεια του”

Πηγή: CretaPost

 

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις