Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Κρήτη: Έπιασαν 60χρονο για φωτιά κοντά σε σπίτια

Κρήτη: Έπιασαν 60χρονο για φωτιά κοντά σε σπίτια
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την άκρη του νήματος γύρω από τη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στο Σγουροκεφάλι του Δήμου Χερσονήσου πολύ κοντά σε σπίτια, φαίνεται βρήκαν οι πυροσβέστες του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με το ekriti, οι Πυροσβέστες που ερεύνησαν τα αίτια, συνέλαβαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου έναν 60χρονο Έλληνα για εμπρησμό από αμέλεια καθώς όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο εν λόγω άνδρας είχε προχωρήσει σε ελεγχόμενη καύση υπολειμμάτων καλλιέργειας. Ο 60χρονος θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με πηγή από την Πυροσβεστική, οι ελεγχόμενες καύσεις στην ύπαιθρο βρίσκονται σε έξαρση ωστόσο η υπηρεσία υπενθυμίζει ότι απαγορεύονται αυστηρά μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου και απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες.

Μάλιστα, όπως διαμηνύεται, αν κάποιος εντοπιστεί την ώρα που καίει, του επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο που ξεκινά από 150 ευρώ ενώ αν δεν εντοπιστεί την ώρα της καύσης αλλά προκύψει η ευθύνη του μετά από έρευνα της Πυροσβεστικής, τότε ακολουθείται η σύλληψη στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Πηγή: ekriti

 

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις