Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Κρήτη: Με χειροπέδες δύο ιδιοκτήτες σκύλων που δεν είχαν τσιπάκι

Κρήτη: Με χειροπέδες δύο ιδιοκτήτες σκύλων που δεν είχαν τσιπάκι
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ξεκίνησε σήμερα και στα Χανιά, με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας φιλοζωικών συλλόγων και της Ελληνικής Αστυνομίας, εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, σχετικά με τις υποχρεώσεις τους σε ότι αφορά στα κατοικίδια ζώα.

Η προσπάθεια ενημέρωσης ξεκίνησε με την διανομή φυλλαδίων σε κεντρικά σημεία της πόλης. Σύμφωνα με την πρόεδρο της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας Αναστασία Μπομπολάκη η προσπάθεια ενημέρωσης ξεκινά από την Κρήτη και στοχεύει στην ενημέρωση των πολιτών για τις υποχρεώσεις που έχουν στην φροντίδα κατοικίδιων ζώων.

Παράλληλα στοχεύει στον περιορισμό του φαινομένου των αδέσποτων. Την ίδια ώρα η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε τη σύλληψη στην περιοχή του Μυλοποτάμου δύο ατόμων ενός άνδρα 54 ετών και μιας γυναίκας 31 ετών για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο ειδικών ενεργειών και δράσεων που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την τήρηση των όρων και κανονισμών της Νομοθεσίας για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυλοποτάμου, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στα δύο άτομα κατά τη διάρκεια των οποίων διαπιστώθηκε διότι διατηρούσαν ζώα συντροφιάς μη τηρώντας τους κανόνες ευζωίας και παραλείποντας την ηλεκτρονική τους σήμανση. Και στους δύο επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα, ενώ οι συλληφθέντες, με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις