Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Κρήτη: Μεγάλη κατολίσθηση στον Κάτω Σταλό

Κρήτη: Μεγάλη κατολίσθηση στον Κάτω Σταλό
ΦΩΤΟ από το FlashNews

Ένας τεράστιος χωμάτινος όγκος κατέρρευσε το βράδυ της Τρίτης στην οδό Μαλινδρέτου στον Κάτω Σταλό και από καθαρή τύχη δεν “θάφτηκε” κάτω από τα χώματα και τις πέτρες κάποιος πολίτης ή διερχόμενο όχημα.

Η Άμεση Δράση έκλεισε τον δρόμο καθώς ο όγκος του λόφου που κατολίσθησε έχει καλύψει το μεγαλύtερο μέρος του δρόμου, ενώ η κυκλοφορία στο σημείο παραμένει επικίνδυνη καθώς συνεχώς πέφτουν πέτρες και χώματα.

Όπως αναφέρει η Κατερίνα Κρανιωτάκη, κάτοικος που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το τμήμα του υψώματος που κατέπεσε, ακούστηκε αρχικά ένας δυνατός βόμβος σαν να ήταν σεισμός. Μέσα σε λίγα λεπτά είχε υποχωρήσει ένα τεράστιο κομμάτι του λόφου.

Ήταν μόλις μια εβδομάδα πριν, όταν κάτοικοι προειδοποιούσαν μέσω του Flashnews, για τον κίνδυνο κατολίσθησης η οποία θα παρέσερνε ακόμα και ακίνητα που βρίσκονται πλέον στο χείλος του λόφου. Οι κάτοικοι είχαν ζητήσει άμεσα να παρέμβει ο δήμος ή η περιφέρεια και να γίνει μια μελέτη και ένα έργο αντιστήριξης που θα διασφάλιζε τους διερχόμενους από ατύχημα και θα θωράκιζε τις περιουσίες των κατοίκων.

Κανείς τεχνικός δεν πήγε στο σημείο και κανένα ενδιαφέρον προς τους κατοίκους δεν υπήρξε από επίσημα χείλη. Δυστυχώς, μέσα σε λίγες μέρες επαληθεύτηκαν οι φόβοι τους. Δυστυχώς το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς από τη στιγμή που κατέρρευσε το τμήμα του λόφου, πέφτουν συνεχώς πέτρες και χώματα.

Κι όλα αυτά, ούτε με κακοκαιρία, ούτε με βροχή, ούτε με αέρα…

Πηγή: flashnews

 

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις