Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Κρήτη: Πρώην Υπουργός μάρτυρας στη δίκη της ταλιατέλας από κάνναβη

Κρήτη: Πρώην Υπουργός μάρτυρας στη δίκη της ταλιατέλας από κάνναβη
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στα Χανιά ενάντια στην… ποινικοποίηση της ταλιατέλας βρίσκεται ο πρώην Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, για να κατεθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη του βιοκαλλιεργητή κάνναβης.

Πιο συγκεκριμένα, οι Λιμενικές Αρχές, καθ’ υπόδειξη του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου συνέλαβαν στη Σούδα τον βιοκαλλιεργητή που παράγει, επεξεργάζεται κι εμπορεύεται προϊόντα κλωστικής/βιομηχανικής κάνναβης, νόμιμης στη χώρα μας, με νόμο του 2013 που εφαρμόζεται μετά την υπογραφή της σχετικής ΚΥΑ από το 2016.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων… μισό κιλό αλεύρι, λουλουδάκια κάνναβης, αιθέριο έλαιο, χυλοπίτες και μια κρέμα χεριών.

Φυσικά, ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος του Λιμενικού, δεν έχει… προσαρμόσει τη μύτη του στη νέα νομοθεσία, με αποτέλεσμα να οδηγήσει τους λιμενικούς στον 56χρονο καλλιεργητή. Ωστόσο, παρά τις εξηγήσεις που έδωσε ο ίδιος – άλλωστε είναι γνωστός για την δράση του στην υπεράσπιση της ορθολογικής χρήσης κάνναβης- η ιστορία δεν έληξε εκεί.

Αντίθετα, το Λιμενικό προχώρησε στην σύλληψή του και τον οδήγησε αρμοδίως στην Εισαγγελία Χανίων. Εκεί, ο Εισαγγελέας με μια φαινομενικά ανεξήγητη απόφαση, του απήγγειλε κατηγορίες για κατοχή ναρκωτικών για προσωπική χρήση και τον παρέπεμψε σε δίκη, για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών για αποκλειστικά ιδία χρήση…

Πηγή: zarpanews

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις