Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Κρήτη: Σε “αναμμένα κάρβουνα” οι αγρότες για την απεργία της ΠΝΟ

Κρήτη: Σε “αναμμένα κάρβουνα” οι αγρότες για την απεργία της ΠΝΟ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σταματούν κάθε επαφή με το Υπουργείο Ναυτιλίας και προχωρούν “κανονικά” στην συγκομιδή των προϊόντων τους οι παραγωγοί της Κρήτης, αποφασισμένοι να τα στείλουν στις αγορές!

Μετά την απόφαση της ΠΝΟ για συνέχιση της απεργίας, και τη στάση του Υπουργού, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας Μανώλης Μιχαλάκης δηλώνει στο cretalive ότι οι συζητήσεις πλέον δεν φαίνεται να οδηγούν πουθενά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι παραγωγοί σε Σέλινο Χανίων, Τυμπάκι, Ιεράπετρα και Σητεία θα προχωρήσουν κανονικά αύριο στην κοπή των προϊόντων τους, θα τα φορτώσουν στα φορτηγά και το μεσημέρι της Παρασκευής θα συγκεντρωθούν στον κόμβο του αεροδρομίου Ηρακλείου. Δεν θα κλείσουν το δρόμο, αλλά θα παρατάξουν τα οχήματα, σε μια προσπάθεια πίεσης για εξεύρεση λύσης.

Όπως τονίζουν η παραγωγή – συγκομιδή κηπευτικών αυτή την περίοδο βρίσκεται στην αιχμή της, τα προιόντα δεν αντέχουν να μένουν λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και το τελικό χρονικό περιθώριο που έχουν είναι μέχρι την Παρασκευή.

Εάν εκείνη την ημέρα δεν φύγουν φορτηγά με προϊόντα για τις αγορές, τότε θα υποστούν τεράστια καταστροφή, η οποία δεν θα αφορά μόνο τα κηπευτικά που θα καταστραφούν, αλλά και τα συμβόλαια που έχουν ρήτρες παράδοσης και τις αγορές που θα χαθούν καθώς θα προμηθευτούν προϊόντα από άλλες περιοχές.

Οι Sύλλογοι παραγωγών απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους αγρότες για συμπαράσταση στον αγώνα τους. Στη συγκέντρωση της Παρασκευής, όπως αναφέρουν,  θα αποφασίσουν και για τη συνέχεια των κινήσεών τους.

Πηγή: CretaLive

 

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις