Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Πρόεδρος Επιμελητηρίου στην Κρήτη δίνει τον μισθό του σε ιδρύματα

Πρόεδρος Επιμελητηρίου στην Κρήτη δίνει τον μισθό του σε ιδρύματα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο μισθός του προέδρου του ΕΒΕΧ όπως αυτός ορίζεται από την νομοθεσία θα δίνεται στο εξής σε ιδρύματα του Νομού Χανίων, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αντώνης Ροκάκης, κατά την διάρκεια συνεδρίασης του ΔΣ του φορέα, το βράδυ της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου.

«Με συνέπεια στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, είπε ο κ. Ροκάκης, γνωστοποιώ την απόφαση μου αυτή στα μέλη του ΔΣ, ενώ για τα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης ζήτησα -όπως και έγινε- να δηλώσουν εγγράφως ότι αρνούνται την πληρωμή τους, με σκοπό τα χρήματα που τους αναλογούν να μένουν στο ταμείο του Επιμελητηρίου στο πλαίσιο της περικοπής εξόδων.

Στη φιλοσοφία άλλωστε της νέας διοίκησης του Επιμελητηρίου Χανίων είναι ο εξορθολογισμός των εξόδων σεβόμενοι τα χρήματα των επιχειρηματιών. Όπως είχαμε πει συνέχισε ο κ. Ροκάκης, δεν αναλάβαμε τη διοίκηση του Επιμελητηρίου για ίδιον όφελος, αλλά για να εκπροσωπήσουμε επάξια τους επιχειρηματίες του νομού και τα συμφέροντά τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίζουμε να περικόψουμε αρκετές δαπάνες, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα κάνουμε «εκπτώσεις» στην ποιότητα του έργου που οφείλουμε και στοχεύουμε να πράξουμε. Είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά χωρίς περιττά έξοδα, με σύνεση όμως και σεβασμό στα χρήματα των επιχειρηματιών. Για το λόγο αυτό, θα ήθελα από τα μέλη του ΔΣ, όταν εκπροσωπούν το Επιμελητήριο Χανίων σε κάποιο άλλο μέρος και έχουν οικία, να μην χρεώνουν το Επιμελητήριο με έξοδα διαμονής. Σας ενημερώνω τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ, ότι ο λογαριασμός του κινητού τηλεφώνου που μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιούσε ο απερχόμενος πρόεδρος του Επιμελητηρίου και πλήρωνε το ΕΒΕΧ, κόβεται, εξοικονομώντας έτσι ένα αρκετά μεγάλο ποσό».

Τέλος, ο κ. Ροκάκης τόνισε πως «έπεται συνέχεια» σε ό,τι αφορά τις περικοπές περιττών εξόδων του Επιμελητηρίου Χανίων.

Πηγή: ekriti

 

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις