Κυριακή, 21 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Βάσεις 2018: Το λύκειο των Χανίων με 100% επιτυχία στις Πανελλαδικές! Μπήκαν όλοι!

Βάσεις 2018: Το λύκειο των Χανίων με 100% επιτυχία στις Πανελλαδικές! Μπήκαν όλοι!
ΦΩΤΟ από το zarpanews

Την ώρα που ο χαρακτηρισμός του ως “δυσπρόσιτο” προκαλεί ανησυχία για την σωστή λειτουργία του, το ΕΠΑΛ Καντάνου παραδίδει μαθήματα… αριστείας, με την απόλυτη επιτυχία των μαθητών του στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Όπως εξηγεί στο zarpanews.gr η διευθύντρια του λυκείου, Διαλεχτή Αλεξούδη και οι εννέα μαθητές που αποφάσισαν να δώσουν πανελλήνιες πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σημειώνοντας μάλιστα και πρωτιές σε περιζήτητες σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ.

“Οι μαθητές αυτοί με τη βοήθεια των καθηγητών τους και τη συμπαράσταση των γονέων τους απέδειξαν πως, αν και φοιτούσαν σε ένα μικρό και απομακρυσμένο σχολείο, τελικά τα κατάφεραν με τον καλύτερο τρόπο. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!” λέει η κυρία Αλεξουδη.

Ο Χάρης Γρυφάκης, μπαίνει 2ος στο Οικονομικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και ετοιμάζει βαλίτσες για Θεσσαλονίκη!

“Είχα βάλει πολύ υψηλό στόχο και ήμουν προσηλωμένος εκεί” λέει. Όπως εξηγεί, θεωρεί πως στο ΕΠΑΛ Καντάνου, επειδή τα παιδιά είναι λίγα, οι καθηγητές ασχολούνται ιδιαιτέρως με τους μαθητές και το μάθημα που γίνεται είναι φροντιστηριακού επιπέδου.

Ο Προκόπης Σαρτζετάκης, εισάγεται στην Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Θεωρεί ότι το επαγγελματικό λύκειο σου ανοίγει πολύ πιο εύκολα το δρόμο για τις σχολές της ειδικότητάς σου ενώ η επιλογή σχολής γίνεται συνειδητά και όχι τυχαία.

Η Βίκυ Ροδομαγουλάκη κάθε πρωί στις 7 έπαιρνε το λεωφορείο από την Κουντούρα για να είναι στις 8:10 στο σχολείο, μαζί με άλλα παιδιά από Παλαιόχωρα. Μπαίνει 3η στο τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων, στο Ηράκλειο, όπου ήδη έχει βρει σπίτι και ετοιμάζεται να μετακομίσει. “Θέλει πολύ διάβασμα και επιμονή” λέει στο zarpanews.gr και σημειώνει πως και σήμερα να ξεκινούσε από την αρχή, πάλι θα έκανε την ίδια επιλογή.

Ο Νίκος Σηφάκης, πέρασε 7ος στην σχολή διοίκησης επιχειρήσεων, στην Θεσσαλονίκη. “Φέτος οι βάσεις έπεσαν πολύ, γιατί τα θέματα ήταν πολύ δύσκολα” λέει στο zarpanews.gr. Ο ίδιος θεωρεί ότι το σχολείο του υπερτερεί σε σχέση με αυτά των μεγαλύτερων πόλων καθώς το γεγονός ότι είναι λίγοι μαθητές, βοηθάει να γίνεται καλύτερο μάθημα.

Σύμφωνα με την διευθύντρια του σχολείου, “οι καλές επιλογές προϋποθέτουν ενημέρωση, ζύγισμα των προοπτικών και τις κατάλληλες πηγές πληροφόρησης”.

Το ΕΠΑ.Λ αποτελεί μια σημαντική λύση στις σημερινές δύσκολες συνθήκες επαγγελματικής αποκατάστασης. Συνεπώς, είναι σημαντικό να γνωρίζουν γονείς/κηδεμόνες και μαθητές τη δομή και το πλαίσιο λειτουργίας του ΕΠΑ.Λ καθώς και τις δυνατότητες που προσφέρει.

Πηγή: zarpanews

 

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις