Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Χανιά: Πλήθος κόσμου στα παραδοσιακά παζάρια της Μεγάλης Παρασκευής

Χανιά: Πλήθος κόσμου στα παραδοσιακά παζάρια της Μεγάλης Παρασκευής
Εικόνα από τις Βουκολιές - ΦΩΤΟ zarpanews

Με μεγάλη συμμετοχή καταναλωτών και εμπόρων γίνονται και φέτος στα Χανιά τα παραδοσιακά παζάρια της Μεγάλης Παρασκευής.

Το παζάρι των Βουκολιών αποτελεί κυρίαρχο σημείο αναφοράς καθώς συνεχίζεται για περισσότερα από 160 χρόνια. Και φέτος η συμμετοχή των υπαίθριων εμπόρων ήταν μεγάλη με τα παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης να κυριαρχούν στους πάγκους ενώ δεν λείπουν τα είδη ένδυσης, υπόδησης, τα παιχνίδια και τα είδη δώρων.

Στο δυτικό τμήμα του παζαριού έγινε και φέτος η ζωοπανήγυρη ενώ οι πολίτες που βρέθηκαν στις Βουκολιές είχαν την ευκαιρία να γευθούν νηστίσιμους μεζέδες στα καταστήματα εστίασης της περιοχής, να ανταμώσουν, φίλους και γνωστούς.

«Και φέτος το παζάρι εκπέμπει «άρωμα» παράδοσης. Στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας, οι πολίτες τιμούν τα ήθη και τα έθιμα μας», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης. Για 5η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε το παραδοσιακό παζάρι και τις Βρύσσες Αποκορώνου. Αποτέλεσε σημείο συνάντησης κυρίως κατοίκων και επισκεπτών από την ευρύτερη περιοχή ανατολικά των Χανίων.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αποκορώνου Χαράλαμπο Κουκιανάκη η συμμετοχή παραγωγών και μικροπωλητών ήταν διπλάσια σε σχέση με πέρυσι. «Δίνεται το μήνυμα πως όλοι θα πρέπει να υποστηρίξομε την ντόπια αγορά, τις ντόπιες επιχειρήσεις και παραγωγούς», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης. Στην οδό Σκαλίδη πραγματοποιήθηκε το παζάρι στην πόλη της Κισσάμου. Κύριο χαρακτηριστικό του παζαριού και φέτος, η συμμετοχή τοπικών επιχειρήσεων της περιοχής με παραδοσιακά προϊόντα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις