Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Κρητικοί αγρότες υποδέχτηκαν με ντομάτες τον Υπουργό! [pics]

ΦΩΤΟ από το CretaPost
ΦΩΤΟ από το CretaPost

Δεν έλειψαν τα μικροεπεισόδια και η θερμή “υποδοχή” του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γ. Τσιρώνη, στο Τυμπάκι, από τους αγρότες της περιοχής.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11.30 το πρωί όταν δεκάδες αγρότες περίμεναν με τα οχήματά τους την έλευση του υπουργού στο κέντρο του Τυμπακίου στη Μεσαρά. Εκεί βρισκόταν και διμοιρία των ΜΑΤ προκειμένου να αποφευχθούν τα επεισόδια.

Όταν ο κ. Τσιρώνης έφτασε στο Τυμπάκι και επιχείρησε να μπει – χωρίς να τον δουν οι αγρότες – στη ΒΙΑΝΑΜΕ, τότε άρχισαν τα γιουχαΐσματα, με τους αγρότες να πετούν τις τομάτες που είχαν μαζί τους!

Μάλιστα οι αγρότες ζητούν συνάντηση μαζί του, με τον ίδιο να λέει πως σήμερα έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τους παραγωγούς των βιολογικών προϊόντων κι όχι όλων των αγροτών.

Μετά τις… αντιδράσεις είδε τους αγρότες ο υπουργός

 

Μετά από τις έντονες αντιδράσεις των αγροτών ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης τελικά δέχθηκε αντιπροσωπεία στο χώρο της ΒΙΑΝΑΜΕ. Όπως αναφέρει το e-mesara, από πλευράς Δήμου είναι στη σύσκεψη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Νικολακάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Μαυράκης κ.α. ενώ από πλευράς φορέων είναι ο πρόεδρος του Αγροτοβιομηχανικού Συνεταιρισμού Τυμπακίου και πρόεδρος του ΤΟΕΒ Α΄ Ζώνης Μεσαράς Βαγγέλης Τσιμπραγάκης, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου Δήμου Φαιστού Γιώργος Ντισπυράκης και άλλα αγροτοσυνδικαλιστικά στελέχη.

Ο κ. Τσιμπραγάκης παρέδωσε στον κ. Τσιρώνη υπόμνημα με τα προβλήματα, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο τέλος νερού, για το οποίο είναι υπεύθυνος ο κ. Τσιρώνης. Ο κ. Ντισπυράκης έθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες με τα απούλητα προϊόντα, τα προβλήματα των μεταφορών, την ανασφάλεια των αγροτών, θέματα ΕΛΓΑ, ασφαλιστικό, φορολογικό κ.α.

Πηγή: CretaPost

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε