Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Κρούσματα κορονοϊού σε βρεφονηπιακό σταθμό στην Κρήτη – Ανησυχία για τη διασπορά της μετάλλαξης

Κρούσματα κορονοϊού σε βρεφονηπιακό σταθμό στην Κρήτη – Ανησυχία για τη διασπορά της μετάλλαξης
Φωτογραφία Αρχείου

Θετικοί στον κορονοϊό έχουν βρεθεί δύο εργαζόμενοι σε βρεφονηπιακό σταθμό στην Κρήτη. Στις υγειονομικές αρχές έχει σημάνει συναγερμός καθώς στο νησί το τελευταίο διάστημα καταγράφονται αρκετά κρούσματα της COVID-19, ενώ έχουν εντοπιστεί και περιπτώσεις μετάλλαξης. 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Τρίτη (26/1), στην Κρήτη καταγράφηκαν συνολικά 12 κρούσματα, παρουσιάζοντας μια μικρή αύξηση. Επίσης, έχουν εντοπιστεί συνολικά 9 κρούσματα της μετάλλαξης του κορονοϊού και, σύμφωνα με πληροφορίες, άλλα 20 βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Click4more: Ενδεχόμενο για νέα περιοριστικά μέτρα – Τα μέχρι τώρα δεδομένα για τα σχολεία

Όσον αφορά τα κρούσματα στον βρεφονηπιακό σταθμό, πρόκειται για σχολική μονάδα στην περιοχή της Αμμούδας στον Δήμο Αγίου Νικολάου. Η λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού έχει ανασταλεί έως και την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου. 

Παράλληλα, και άλλα σχολεία (ή τμήματα τους) στην Κρήτη παραμένουν κλειστά λόγω κρουσμάτων κορονοϊού. Πρόκειται για το 8ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, το Δημοτικό Σχολείο Ψάρης Φοράδας και το 52ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου. 

Με πληροφορίες από ekriti.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις