Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ξάνθη: Ανησυχία και… κλειστά σχολεία λόγω κορονοϊού – “Πρέπει να κυνηγήσουμε τον ιό παντού”

Ξάνθη: Ανησυχία και… κλειστά σχολεία λόγω κορονοϊού – “Πρέπει να κυνηγήσουμε τον ιό παντού”
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Κλειστά θα παραμείνουν από αύριο και για μία εβδομάδα τέσσερα δημοτικά σχολεία της Ξάνθης, με απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς καθηγητής αγγλικών, ο οποίος έκανε μαθήματα σε τάξεις και των τεσσάρων σχολείων, διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.

Τα σχολεία κλείνουν για προληπτικούς λόγους, ενώ και οι δάσκαλοι που υπηρετούν σε αυτά και ήρθαν σε επαφή με τον συνάδελφό τους που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, έχουν τεθεί σε δεκαήμερο κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο εκπαιδευτικός παρουσίασε αρχικά συμπτώματα την περασμένη Δευτέρα, πήγε σε ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο, όπου έκανε τεστ στο οποίο βρέθηκε θετικός. Αμέσως ενημέρωσε την υπηρεσία του. Μάλιστα, από τις αρμόδιες αρχές εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνουν προληπτικά τεστ και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, όπως συνέβη τις προηγούμενες ημέρες σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους (δικηγόρους, αστυνομικούς κ.ά).

Την ίδια ώρα, στην πόλη της Ξάνθης εξακολουθεί να βρίσκεται κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ για να συνεχίσει τους δειγματοληπτικούς ελέγχους και σε δημόσιες Υπηρεσίες.

Α. Καραδέδος: «Πρέπει να κυνηγήσουμε τον ιό παντού»

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης Αναστάσιος Καραδέδος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε «συγκρατημένα ανήσυχος», εξηγώντας πως μπορεί να αυξάνονται τα κρούσματα στην Ξάνθη, ωστόσο «μετά τα μαζικά τεστ που έγιναν τις προηγούμενες μέρες ξέρουμε πλέον πώς πρέπει να κινηθούμε και ποιον δρόμο να ακολουθήσουμε, οπότε ανάλογα θα πράξουμε».

Ο κ. Καραδέδος τόνισε ότι «ο μοναδικός τρόπος να δοθεί οριστική λύση σε αυτό το πρόβλημα για να μην συνεχιστεί να ταλαιπωρείται η τοπική κοινωνία της Ξάνθης και να υπάρχει ο διαρκής κίνδυνος εξάπλωσης του ιού είναι να γίνουν προληπτικά τεστ σε όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους, πόρτα- πόρτα». Μόνο έτσι, όπως σημείωσε, θα βρεθούν οι θύλακες που συνεχίζουν ακόμα να υπάρχουν ώστε να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικότητα. «Πρέπει να κυνηγήσουμε τον ιό παντού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχολίασε, δε, ότι «τα σχολεία καλώς έκλεισαν» και υπογράμμισε την ανάγκη να είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση. «Επαναλαμβάνω ότι τώρα ξέρουμε πώς να κινηθούμε. Τα τεστ είναι η μοναδική λύση που έχουμε. Δεν είναι λύση η καραντίνα και ο αποκλεισμός της πόλης. Δεν θα μπορέσει η κοινωνία της Ξάνθης και οι επαγγελματίες της να αντέξουν μια ακόμα καραντίνα. Θα είναι ένα καλοκαίρι δοκιμασίας αυτό που θα περάσουμε και επιπλέον θα είναι ένα δύσκολο οικονομικά καλοκαίρι για όλους τους επαγγελματίες», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις