Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Ξάνθη: Η απάτη ολοκληρώθηκε αλλά ο «εισπράκτορας» της σπείρας συνελήφθη

Ξάνθη: Η απάτη ολοκληρώθηκε αλλά ο «εισπράκτορας» της σπείρας συνελήφθη

Η απάτη στην Ξάνθη στήθηκε με τη γνωστή συνταγή της σπείρας. Μια άτυχη γυναίκα πείστηκε και έδωσε σχεδόν 10.000 ευρώ. Τα πράγματα όμως δεν κύλησαν όπως ευελπιστούσε ο εισπράκτορας της οργάνωσης…

Σαν… κομάντος δρούσαν τα μέλη μιας σπείρας απατεώνων που τηλεφωνούσαν σε ανυποψίαστους ηλικιωμένους, παρίσταναν τους γιατρούς, τους έπειθαν ότι έπρεπε να πληρώσουν για να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση τα παιδιά τους που τάχα είχαν τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα και μόλις έπαιρναν τα χρήματα, μετακόμιζαν σε άλλες πόλεις στην κεντρική Μακεδονία και την Θράκη.

Με τη γνωστή πια μέθοδο, διέπραξαν από τις 8 Σεπτεμβρίου τρεις απάτες σε περιοχές της Ξάνθης, του Διδυμοτείχου και της Κατερίνης, από τις οποίες είχαν αποκομίσει συνολικά 59.200 ευρώ.

Όμως, μετά την τελευταία περίπτωση, από την συντονισμένη έρευνα που έναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καβάλας, Κατερίνης, Διδυμοτείχου και Ξάνθης ταυτοποιήθηκε ο αλλοδαπός «εισπράκτορας» της σπείρας και συνελήφθη από άνδρες του αστυνομικού τμήματος Νέας Ζίχνης σε περιοχή των Σερρών.

Σύμφωνα με το thestival.gr, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο δράστης και κατασχέθηκε, βρέθηκε κρυμμένο το ποσό των 9.400 ευρώ, το οποίο είχε αποσπάσει προηγουμένως από μια ηλικιωμένη στην Ξάνθη και της αποδόθηκε.

Κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα που εξετάζονται για να ταυτοποιηθούν οι συνεργοί του και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις