Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Ξάνθη: Κραυγή αγωνίας από τους μικροπωλητές του παζαριού – “Μηδέν τα εισοδήματά μας…”

Ξάνθη: Κραυγή αγωνίας από τους μικροπωλητές του παζαριού – “Μηδέν τα εισοδήματά μας…”
ΦΩΤΟ xanthinea.gr

Στα όρια της ένδειας στην Ξάνθη οι μικροπωλητές του παζαριού. Αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα, έχει συρρικνωθεί στο μηδέν το εισόδημά τους και βρίσκονται στα όριά τους.

Οι μικροπωλητές στην Ξάνθη απευθύνουν δραματική έκκληση και περιγράφουν με μελανά χρώματα την κατάστασή τους: “Αναγκάστηκα να πουλήσω το αμάξι μου 1.000 ευρώ για να πάρω χρήματα να τα βγάλω πέρα” λέει στο xanthinea.gr ένας μικροπωλητής.

Πρόκειται για έναν κλάδο, άλλωστε, που έχει “χτυπηθεί” βάναυσα από την επέλαση της πανδημίας του κορονοϊού. Οι μικροπωλητές της Ξάνθης έχουν κληθεί συνολικά τρεις φορές να κατεβάσουν ρολά με αποτέλεσμα να παλεύουν απεγνωσμένα για να επιβιώσουν.

“Εμείς μείναμε παρά πολύ καιρό κλειστοί. Την ώρα που το λιανεμπόριο είχε ανοίξει εμείς δεν λειτουργούσαμε στην Ξάνθη με αποτέλεσμα να μπαίνουμε μέσα. Μας είχαν τάξει μια αποζημίωση ειδικού σκοπού για αυτό το διάστημα της πρώτης καραντίνας και ακόμη δεν έχουμε λάβει τίποτα” εξηγεί μικροπωλητής από το παζάρι. Μάλιστα τονίζει πως “ούτε στην επιστρεπτέα προκαταβολή μπορούμε να μπούμε, αφού υπάρχουν όροι που δεν τους πληρούμε ακριβώς επειδή ήμασταν τόσο καιρό κλειστοί”.

Οι μικροπωλητές της Ξάνθης, κυρίως αυτοί που ασχολούνται με τα βιομηχανικά είδη (ρούχα, παπούτσια, είδη σπιτιού κα), τονίζουν πως ο κλάδος τους έχει δεχθεί απανωτά χτυπήματα με αποτέλεσμα πλέον να τίθεται θέμα επιβίωσης για τους ίδιους και τις οικογένειες τους, ενώ ζητούν την άμεση στήριξη της πολιτείας από την οποία αναμένουν να φανεί συνεπής προς τις δεσμεύσεις της.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις