Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Ξάνθη: Οι εξηγήσεις για το καρναβάλι από τα παλιά – «Τους είπαμε ότι δεν είναι σωστό όλο αυτό» (video)

Ξάνθη: Οι εξηγήσεις για το καρναβάλι από τα παλιά – «Τους είπαμε ότι δεν είναι σωστό όλο αυτό» (video)

Ως «υγειονομική βόμβα» χαρακτηρίστηκαν οι εικόνες του αποκριάτικου πάρτι που καταγράφηκαν στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, το βράδυ του Σαββάτου 13 Μαρτίου. «Εμείς, ως δημοτική αρχή, ούτε προτρέψαμε τον κόσμο να βγει, ούτε βεγγαλικά ρίξαμε’ αντιθέτως από τα μεγάφωνα κάναμε εκφωνήσεις για την αποτροπή συνωστισμού» δηλώνει στο grtimes.gr, ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης Ηλίας Ασκαρίδης.

Τουλάχιστον 400 με 500 άτομα, κυρίως νεολαίοι, συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ (Σάββατο 13 Μαρτίου) στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, όπου με υπαίθρια μεγάφωνα και βεγγαλικά θέλησαν να διασκεδάσουν. Οι εικόνες συνωστισμού που προκλήθηκαν ανάγκασαν τη δημοτική αρχή της Ξάνθης σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση της πόλης  να κάνουν εκκλήσεις από τα μεγάφωνα για το μη συνωστισμό στην κεντρική πλατεία.

«Γύρω στις 19.15 άρχισε να συγκεντρώνεται πολύς κόσμος στην πλατεία» αναφέρει στο grtimes.gr, ο κ. Ασκαρίδης εξηγώντας πώς το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, ήδη από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, και καθημερινά, πρωί και απόγευμα, μετέδιδε από τα μεγάφωνα αποκριάτικη μουσική στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης «για να τονώσουμε την ψυχολογία του κόσμου αλλά και τη λειτουργία της αγοράς.»

Δήμαρχος Ξάνθης: Ήταν μια αυθόρμητη συμμετοχή

«Ήταν μια αυθόρμητη συμμετοχή» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης, για τις εικόνες συνωστισμού μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.  Όπως εξήγησε «όλη την βδομάδα κάναμε διαδικτυακές εκδηλώσεις για τον κόσμο για να κρατήσουμε λίγο την νότα του καρναβαλιού και να μην στερήσουμε την ψυχολογία της χαράς από την κοινωνία». 

Στο πλαίσιο αυτό όπως σημείωσε είχαν ελαφριά μουσικούλα όλη την βδομάδα ως μια καρναβαλική νότα ψυχαγωγίας. «Χθες το απόγευμα βάλαμε την μουσική 17.00 – 20.00 που βάζουμε και κατά της 19.00 παρατηρήθηκε μια μεγάλη συμμετοχή νεολαίας και να στάματανε στην πλατεία. Αμέσως ο πρόεδρος με άλλους παράγοντες σταμάτησαν την μουσική και ανέφεραν ότι δεν είναι σωστό αυτό γιατί είχαν φέρει και ατομικά μεγάφωνα». 

Ερωτηθείς σχετικά με το αν το περίμεναν δήλωσε πως «ήμασταν σε μια ετοιμότητα αν συμβεί αυτό αμέσως να σταματήσουμε και να διαλύσουμε τον κόσμο αλλά επειδή δεν υπήρχε κανένα μάζεμα αυθόρμητο. Ο ίδιος υπογράμμισε πως ήταν νεαρά παιδιά 15- 17 που θέλανε να εκτονωθούν και πως αμέσως τελείωσε η υπόθεση. 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις