Τρίτη, 21 Μαΐ
27oC Αθήνα

«Ξεφεύγει» η μεγάλη φωτιά στην Αχαΐα – Μπήκε στον Δήμο Ερυμάνθου και πλησιάζει οικισμούς που εκκενώθηκαν

«Ξεφεύγει» η μεγάλη φωτιά στην Αχαΐα – Μπήκε στον Δήμο Ερυμάνθου και πλησιάζει οικισμούς που εκκενώθηκαν

Λαμβάνει διαστάσεις η μεγάλη φωτιά στην Αχαΐα. Πλέον καίει στον Δήμο Ερυμάνθου κατευθυνόμενη στα χωριά Πλατανόβρυση και Αγία Παρασκευή, οι κάτοικοι των οποίων έλαβαν, νωρίτερα, μήνυμα μέσω του 112 να τα εγκαταλείψουν.

Η μεγάλη φωτιά που άρχισε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου (16.07.2022) στην Καλλιθέα Αχαΐας έξω από την Πάτρα, εισέβαλε στις 7:30 το απόγευμα στον Δήμο Ερυμάνθου. «Θα είναι μακρύ το βράδυ», εκτίμησε o Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής.

Ο δήμος Ερυμάνθου βρίσκεται κοντά στο χωριό Πλατανόβρυση που έχει ήδη εκκενωθεί, όπως και ο οικισμός Αγία Παρασκευή. Ήταν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα όταν εστάλη μήνυμα, μέσω του 112, στους κατοίκους τους για την εκκένωση δύο οικισμών και να μετακινηθούν προς τη Χαλανδρίτσα.

Θυμηθείτε την ειδοποίηση του 112:

https://twitter.com/112Greece/status/1548310484071288837?s=20&t=uL852tgB8xc65uAsDSjobQ

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς βρέθηκαν 118 πυροσβέστες, με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α. Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες και τα κλιμάκια της Π.Ε. Αχαΐας.

«Θα είναι μακρύ το βράδυ», ανέφερε σε δηλώσεις του στο thebest.gr o Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής. Αναφερόμενος, στην κατάσταση, είπε: «Βρίσκεται στον ορεινό όγκο, κοντά στο χωριό Πλατανόβρυση. Σιγά – σιγά πέφτει το σκοτάδι και ήδη τα εναέρια μέσα θα αρχίσουν να αποσύρονται. Η νύχτα θα είναι δύσκολη και ο αέρας θα είναι σημαντικός παράγοντας στο πως θα εξελιχθεί η φωτιά.

Οι καπνοί από την πύρινη λαίλαπα της Αχαΐας έφτασαν μέχρι το Μεσολόγγι.

Δείτε βίντεο του nafpaktianews:

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις