Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κύκλωμα μαστροπείας στη Θεσσαλονίκη: 4-5 ηγετικά στελέχη οργανώνουν πάρτι με «δόλωμα» την κοκαΐνη

Κύκλωμα μαστροπείας στη Θεσσαλονίκη: 4-5 ηγετικά στελέχη οργανώνουν πάρτι με «δόλωμα» την κοκαΐνη

Πολλά είναι τα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση του ομαδικού βιασμού της 24χρονης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε μεγάλο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Μετά την σοκαριστική καταγγελία της κοπέλας στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται η νυχτερινή ζωή της συμπρωτεύουσας, ενώ διεξάγονται και έρευνες για κύκλωμα μαστροπείας.

Στην υπόθεση της 24χρονης, αλλά και στα όσα συμβαίνουν γενικότερα στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (19.01.2022) στο MEGA. Αποκάλυψε μάλιστα ότι το κύκλωμα μαστροπείας που δρα στη Θεσσαλονίκη είναι ιδιαίτερα οργανωμένο και πλησιάζει σε άλλες χώρες. 

«Το κύκλωμα που υπάρχει στη Θεσσαλονίκη, ξεφεύγει από τα τοπικά σύνορα, είναι πολύ οργανωμένο και πολύ σοβαρό, πλησιάζει σε άλλες χώρες. Αυτές τις πληροφορίες έχω ως δικηγόρος. Είναι πολύ οργανωμένο κύκλωμα. Δεν έχει να κάνει μόνο με μαστροπεία, αλλά και με διακίνηση ναρκωτικών» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Διαλυνάς. «Δεν είναι μόνο δύο “τοπικοί παράγοντες” που οργανώνουν κάποια πάρτι και φωνάζουν κοπέλες. Τα στόματα άρχισαν να ανοίγουν. Εχθές απευθύνθηκε σε εμένα άνθρωπος που μου έδωσε κάποιες σημαντικές πληροφορίες που θα τις μεταφέρω στον εισαγγελέα εφετών Θεσσαλονίκης», πρόσθεσε. 

Πώς προσεγγίζουν τα κορίτσια από το κύκλωμα

Ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς αναφέρθηκε επίσης και στο πώς πλησιάζουν νεαρές κοπέλες από το κύκλωμα μαστροπείας στη Θεσσαλονίκη. «Σύμφωνα με πληροφορίες τα ηγετικά στελέχη είναι 4-5 άτομα, ακούστηκαν κάποια ονόματα, κάποια μαγαζιά που μου είπαν χτες. Από την εικόνα που έχω μέχρι στιγμής, δυστυχώς πολλά κορίτσια που έρχονται από την επαρχία, κυρίως φοιτήτριες, παρασύρονται σε αυτά τα πάρτι και ακολουθούν μετά άλλη οδό, με αντάλλαγμα το χρήμα», σημείωσε.

«Δεν αναφέρομαι στη συγκεκριμένη υπόθεση, αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη. Υπάρχει το γενικό πλάνο που σας είπα για τις φοιτήτριες, αλλά υπάρχουν και άλλα πρόσωπα που έχουν σαν αποστολή το να προσελκύουν κορίτσια και να τα σπρώχνουν σε τέτοιους είδους πάρτι», τόνισε ο Νίκος Διαλυνάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρει το MEGA, στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης μέχρι στιγμής έχουν 3-4 άτομα σχετικά με το κύκλωμα μαστροπείας και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

«Δόλωμα» για τους νέους η κοκαΐνη

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική για τα όσα μπορούν να συμβούν στην νυχτερινή ζωή της Θεσσαλονίκης είναι και μια μαρτυρία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το ThessToday. Αλκοόλ, καπνός και ξέφρενη διασκέδαση σε πριβέ πάρτι με κοκαΐνη που μπορεί να καταλήξουν σε… κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών και μαστροπείας. 

Μετά μάλιστα την καταγγελία της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη για τον ομαδικό βιασμό της, διατάχθηκε – όπως αναφέρει το ThessToday – εισαγγελική έρευνα για κυκλώματα μαστροπείας και άτομα που κινούνται σε χώρους νυχτερινής διασκέδασης προσελκύοντας ανυποψίαστες νεαρές κοπέλες.

Στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο, η μαρτυρία του Κ.Σ. για το τι κρύβεται στη νυχτερινή ζωή της πόλης, πίσω από τα booth των Dj’s και τα μπαρ, είναι χαρακτηριστική: «”μυτιές” (σ.σ. χρήση κοκαΐνης) σε τουαλέτες, από άτομα τα οποία προσελκύουν κυρίως νεαρές κοπέλες που φαίνεται πως δεν έχουν κάποιον να τις ελέγξει. Μιλάμε για κοπέλες που βγαίνουν τη νύχτα επτά στα επτά και “κλείνουν” τα μαγαζιά».

Ο Κ.Σ. -που μάλιστα έχει παρευρεθεί σε ένα από τα λεγόμενα πριβέ πάρτι- λέει στο ThessToday ότι η κοκαΐνη χρησιμοποιείται ως «δόλωμα» σε νέους, οι οποίοι ενθουσιάζονται από την αίσθηση που προσφέρει το συγκεκριμένο ναρκωτικό. «Η κοκαΐνη σε κάνει να αισθάνεσαι ότι είσαι θεός. Σε συνδυασμό με την επίδειξη χρημάτων, αμαξιών και ακριβών σπιτιών είναι εύκολο να εντοπιστούν υποψήφια θύματα», δηλώνει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι αυτή τη στιγμή η τιμή στην «πιάτσα» για ένα γραμμάριο κοκαΐνης κυμαίνεται από 80 έως 100 ευρώ.

«Πρόκειται για ένα ακριβό… άθλημα. Δεν μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε. Για τον λόγο αυτό το σενάριο πάρτι με κοπέλες και ναρκωτικά είναι απλό: ξεκινά από πάρτι σε νυχτερινά μαγαζιά της πόλης, συνεχίζεται με περιστασιακή χρήση κοκαΐνης στις τουαλέτες ή στα μπαρ, με αποτέλεσμα να εθιστεί το άτομο το οποίο έχει μπει σε αυτό το “τριπάκι”. Αμέσως μετά αποκτά περισσότερο εθισμό, κάτι που οδηγεί στην ανάγκη για καθημερινή χρήση του ναρκωτικού και αυτομάτως επιτυγχάνεται η άμεση εξάρτηση ενός ατόμου από ένα άλλο», προσθέτει.

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της 24χρονης

Την ίδια ώρα, το πανελλήνιο παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τα όσα έρχονται «στο φως» γύρω από την υπόθεση βιασμού της 24χρονης κοπέλας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε μεγάλο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες από το περιβάλλον της νεαρής κοπέλας, στο αίμα της φαίνεται πως εντοπίστηκαν ουσίες που επηρεάζουν το νευρικό σύστημα, και οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και σε νάρκωση αν συνδυαστούν με αλκόολ. 

Στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί ότι στην 24χρονη χορηγήθηκαν τέτοιου είδους ουσίες, τότε το κατηγορητήριο στην υπόθεση αλλάζει και οι κατηγορούμενοι έρχονται βρίσκονται αντιμέτωποι με δίωξη για βιασμό. Μάλιστα, αν επιβεβαιωθούν τα περί ομαδικού βιασμού, η ποινή που προβλέπεται είναι ισόβια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής – επίσημα – υπάρχει ένας δράστης, η 24χρονη κοπέλα όμως έχει αναγνωρίσει τουλάχιστον ακόμα ένα άτομο. 

Με πληροφορίες από MEGA και ThessToday

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις