Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Κύκλωμα παράνομων αδειών οδήγησης: Ελεύθεροι με όρους δύο από τους 16 συλληφθέντες

Κύκλωμα παράνομων αδειών οδήγησης: Ελεύθεροι με όρους δύο από τους 16 συλληφθέντες
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Ξεκίνησαν οι απολογίες των κατηγορουμένων που φέρονται ότι συμμετείχαν σε κύκλωμα, τα μέλη του οποίου δραστηριοποιούνταν στην Πιερία και «διευκόλυναν» έναντι αμοιβής την έκδοση αδειών οδήγησης και πιστοποιητικών επαγγελματικής ικανότητας.

Οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι μετά την απολογία τους, σύμφωνα με το GRTimes, αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Τους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα. Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία των απολογιών και για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους.

Click4more: Κύκλωμα παράνομων αδειών οδήγησης: Πώς έβγαζαν τα ψεύτικα διπλώματα

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος δέχτηκε την αρχική πληροφορία για τη δράση εγκληματικής ομάδας που έναντι χρηματικού αντιτίμου 300- 600 ευρώ διευκόλυνε την απόκτηση άδειας ικανότητας οδηγού σε άτομα που είχαν ελλιπή θεωρητική γνώση του ΚΟΚ ή ελλιπή κατάρτιση στην οδήγηση.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση συνελήφθησαν 16 άτομα, μεταξύ των οποίων υπάλληλοι Διεύθυνσης Μεταφορών Πιερίας, ιδιοκτήτες Σχολών Οδηγών και διαμεσολαβητές που κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, δωροδοκία- δωροληψία, ψευδή βεβαίωση κ.α., κατά περίπτωση.

Με πληροφορίες από GRTimes

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις