Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Κυκλώνας στην Κρήτη: Τραυματίστηκε λιμενικός προσπαθώντας να σώσει άνθρωπο που έπεσε στη θάλασσα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Νωρίτερα ένας ηλικιωμένος τραυματίστηκε στο Ηράκλειο από πτώση στέγης
– Ο δυνατός αέρας έριξε ένα ιστιοφόρο και παρέσυρε κάγκελα ενώ έχουν πέσει πολλά δέντρα
– “Πνίγονται” στο νερό τα Χανιά – Τρέχουν οι υπηρεσίες λόγω των πλημμυρών
– Προβλήματα στις πτήσεις
– Στον αέρα ποδοσφαιρικός αγώνας γιατί πλημμύρισε το γήπεδο

Ιδιαίτερα “χτυπημένη” από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ωρών “βγαίνει” η περιοχή του λιμανιού του Ηρακλείου, καθώς, τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί είναι πολλά. Είναι ενδεικτικό ότι, όπως είπε στο cretalive o Λιμενάρχης Ηρακλείου Δημήτρης Σαϊτάκης, η ένταση των ανέμων μέσα στο λιμάνι έφτασε τα 9-10 μποφόρ, ενώ καταγράφηκαν ριπές ανέμου που έφταναν τα 60 μίλια/ώρα!

Το πλέον σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε όταν, με τη συνδρομή λιμενικών, επιχειρήθηκε η ασφαλής πρόσδεση τουριστικού πλοίου. Στη διάρκεια της προσπάθειας αυτής και λόγω του ανέμου έπεσε στο νερό ένας πολίτης, με τους λιμενικούς να σπεύδουν να τον ανασύρουν ενώ στη διάρκεια της ίδιας προσπάθειας τραυματίστηκε, ευτυχώς ελαφρά κι ένας άνδρας του λιμεναρχείου.

Επίσης, το πλοίο BLUE HORIZON δεν μπήκε στο λιμάνι του Ηρακλείου, καθώς ο καπετάνιος έκρινε ότι – λόγω των ανέμων – δεν ήταν ασφαλής η πρόσδεσή του εκεί και κατευθύνθηκε στο αγκυροβόλιο ανοιχτά των Λινοπεραμάτων.

Οροφή σπιτιού τραυμάτισε ηλικιωμένο

Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι στο Ηράκλειο όταν, σύμφωνα με τις πληροφορίες έπεσε τμήμα οροφής σπιτιού στην οδό Μηνά Γεωργιάδη, εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν σήμερα.

Από την πτώση τραυματίστηκε ένας ηλικιωμένος, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ηλικιωμένος είναι σε καλή κατάσταση.

Ρέθυμνο: Ο αέρας πήρε ιστιοφόρο – Έπεσαν δέντρα και… κάγκελα

Δυνατή βροχή πέφτει από νωρίς το πρωί στο Ρέθυμνο, με τους ισχυρούς ανέμους να επιδεινώνουν την κατάσταση. Μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις στο επαρχιακό δίκτυο, μόνο ορισμένες πτώσεις δέντρων, για τις οποίες άμεσα επελήφθησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Εικόνα από το CretaPost

Στο λιμάνι της πόλη επικρατεί έντονος κυματισμός και λόγω των ανέμων παρασύρθηκαν κάγκελα ενώ έπεσε ένα ιστιοφόρο. Οι Αρχές εφιστούν την προσοχή στους οδηγούς να χρησιμοποιούν χαμηλές ταχύτητες, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες που εμπλέκονται με την πολιτική προστασία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Λιμενικό Σώμα και τον δήμο, λόγω της απότομης αλλαγής του καιρού, η οποία ήταν αναμενόμενη, οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, τόσο στις μετακινήσεις τους, όσο και στις εργασίες γεωργών και κτηνοτρόφων στην ύπαιθρο.

Προβλήματα στα Χανιά

Μικρής έκτασης προβλήματα έχει δημιουργήσει στα Χανιά η κακοκαιρία που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές βροχοπτώσεις. Λόγω της έντασης του νερού υπερφορτώθηκαν τα δίκτυα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης με αποτέλεσμα να έχουν αναφερθεί προβλήματα που ωστόσο αντιμετωπίζονται από συνεργεία της επιχείρησης.

Εικόνα από το CretaPost

Στον κόμβο του ΜΑΙΧ στη Λεωφόρο Σούδας έσπασε πυροσβεστικός κρουνός με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πίδακας νερού ενώ μεγάλη συγκέντρωση νερού λόγω της βροχής υπήρξε στον κόμβο Σούδας στο τμήμα Μουρνιές – Βαμβακόπουλο του οδικού δικτύου προς Κίσαμο και στη γέφυρα Βρυσσών.

Προβλήματα υπάρχουν και στις πτήσεις λόγω της κακοκαιρίας

Περιορισμένης έκτασης κατάπτωσης χωμάτων είχαμε σε σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, ενώ στην πόλη των Χανίων και κυρίως στους κεντρικούς δρόμους παρατηρήθηκε έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα καθώς όλοι έκαναν χρήση των αυτοκινήτων τους για να μετακινηθούν.

Λόγω της καταρρακτώδους βροχής μεγάλες ποσότητες νερού έχουν συγκεντρωθεί στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου Μάλεμε όπου έχει προγραμματιστεί για τις 5 η έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα Κισαμικός – ΟΦΗ για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Για την τύχη του αγώνα βάσει του κανονισμού θα αποφασίσει μετά από επιθεώρηση του χώρου ο διαιτητής της αναμέτρησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, CretaLive, CretaPost

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε