Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Λαγάνες για.. Γκίνες! Σε ποια πόλη φτιάχτηκε η μεγαλύτερη φέτος; (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Λαγάνες για.. Γκίνες! Σε ποια πόλη φτιάχτηκε η μεγαλύτερη φέτος; (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Σε πολλές πόλεις λαγάνες γίγαντες έκλεψαν την παράσταση, τη φετινή Καθαρά Δευτέρα.

Νικήτρια ωστόσο στον… άτυπο αυτόν διαγωνισμό για την μεγαλύτερη λαγάνα ηταν η Κυπαρισσία!

Το αποδεικνύουν και οι φωτογραφίες…

Η λαγάνα της Κυπαρισσίας έχει μήκος 2,90 μέτρα και πλάτος 60 εκατοστά και είναι ψημένη ολόκληρη (μονοκόμματη) στο φούρνο!

Αυτή είναι και η ουσιαστική διαφορά, που την κατατάσσει μεταξύ των μεγαλύτερων λαγάνων που έχουν ποτέ φτιαχτεί, καθώς δεν προήλθε από ένωση διαφορετικών κομματιών!

Η λαγάνα δημιουργία των αρτοποιείων Δρούλιας μεταφέρθηκε στην παραλία Κυπαρισσίας, όπου ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας γιόρταζε τα Κούλουμα και όλοι εντυπωσιάστηκαν από το μέγεθος αλλά και τη γεύση της!

Δύο οι λαγάνες γίγαντες στην Πρέβεζα

Μια τεράστια λαγάνα δημιούργησε και το κατάστημα Mega Market στην Πρέβεζα το οποίο βρίσκεται επί της Λ.Ιωαννίνων 47 σήμερα ανήμερα, Καθαράς Δευτέρας.

Ο Βαγγέλης Καρτεζίνης, μαζί την σύζυγό του Χρύσα, έχουν κάθε λόγο να στέκονται πλάι με υπερήφανα και όλο χαρά στην λαγάνα ύψους 1.90 μ και βάρους 70 κιλών. 

Δείτε το σχετικό βίντεο

Άλλη μία λαγάνα «γίγας» που φιγουράρει στην είσοδο του Bread Coffee στον Μύτικα Πρέβεζας σίγουρα τραβάει τα βλέμματα όσων από το πρωί επισκέπτονται το κατάστημα (πρατήριο άρτου) για να προμηθευτούν την καθιερωμένη λαγάνα.

Η λαγάνα έχει μήκος σχεδόν δύο μέτρα και βάρος που αγγίζει τα 70 κιλά.

Λαγάνα… μαντινάδα στο Λασίθι

Μια λαγάνα- γίγας έφτιαξε ένας φούρνος στην Ιεράπετρα Λασιθίου για το καλωσόρισμα των πελατών του με την ευκαιρία της Καθαράς Δευτέρας.

Πρόκειται για μια λαγάνα μήκους 1,60 μέτρων και 50 εκατοστών πλάτους που ζυμώθηκε και ψήθηκε στο φούρνο του κ. Χατζηιωάννου, ενώ πάνω σ’ αυτήν έχει γραφεί ή παρακάτω μαντινάδα:

«’Ειφταξε η ώρα και η στιγμή

και αδε ξεσηκωθούμε

καθημερνά Σαρακοστή

στα σπίτια μας θα δούμε», συγκεντρώνοντας τα βλέμματα πελατών και περαστικών.

Πληροφορίες – φωτογραφίες: prevezabest, pamepreveza, tharrosnews, ekriti

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε