Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Λακωνία: Ανυπολόγιστη η καταστροφή από τη φωτιά στη Μάνη που μαίνεται! Η εικόνα στο πύρινο μέτωπο (Βίντεο)

Λακωνία: Ανυπολόγιστη η καταστροφή από τη φωτιά στη Μάνη που μαίνεται! Η εικόνα στο πύρινο μέτωπο (Βίντεο)

Η φωτιά καίει από χθες δασικές εκτάσεις στη Λακωνία. Σε συναγερμό οι κάτοικοι στη Μάνη

Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά που καίει από χθες Σάββατο στην περιοχή Λαγκάδια του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, ωστόσο παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, σύμφωνα με την πυροσβεστική και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 155 πυροσβέστες, εκ των οποίων 49 σε επτά πεζοπόρα τμήματα, καθώς και 47 οχήματα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις διάσπαρτες εστίες, με τις καιρικές συνθήκες να ευνοούν, προς το παρόν, το έργο τους καθώς στη περιοχή πνέουν ασθενείς άνεμοι.

Από αέρος συνδράμουν στην προσπάθεια κατάσβεσης 7 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη. Σε εξέλιξη παραμένει και η φωτιά που καίει επίσης από χθες στην περιοχή Γεράκι του Δήμου Ευρώτα, παρουσιάζοντας και αυτή καλύτερη εικόνα. Στην περιοχή επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Η κατάσταση χθες βράδυ ήταν εφιαλτική. Οι φλόγες που εκτείνονταν σε ένα τεράστιο μέτωπο, περίπου 20 χιλιομέτρων, άρχισαν να πλησιάζουν τα διάσπαρτα σπίτια που υπήρχαν μέσα στο δάσος. Πρόκειται για σπίτια που ευτυχώς είχαν εκκενωθεί, με τις εκκλήσεις και τις σειρήνες να δίνουν έναν ακόμα πιο δραματικό τόνο στις προσπάθειες της κατάσβεσης.

Η νύχτα για τους Πυροσβέστες ήταν δύσκολη, αλλά οι προσπάθειές τους απέφεραν καρπούς. Έτσι με το πρώτο φως της ημέρας η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο είναι καλύτερη…

Αυτή τη στιγμή επικρατεί άπνοια στην περιοχή με αποτέλεσμα να βοηθά κατά πολύ το έργο των πυροσβεστικών μέσων. Ωστόσο η καταστροφή είναι τεράστια, καθώς χιλιάδες στρέμματα γης έγιναν στάχτη.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις