Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Λακωνία: Εισβολές σε 6 σπίτια με αυτά τα εργαλεία – Στα 58.000 ευρώ η λεία των δραστών

Λακωνία: Εισβολές σε 6 σπίτια με αυτά τα εργαλεία – Στα 58.000 ευρώ η λεία των δραστών

Οι αστυνομικοί στη Λακωνία κατάφεραν να διαπιστώσουν ποιοι κρύβονταν πίσω από τα χτυπήματα. Οι κλοπές είχαν προκαλέσει αναστάτωση, με κατοίκους στις περιοχές που μπήκαν στο στόχαστρο να δηλώνουν ανασφαλείες…

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, έξι περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ευρώτα στη Λακωνία. Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται δύο Έλληνες, ηλικίας 27 και 48 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 19.12.2022 έως και την 25.2.2022, διέπραξαν συνολικά 6 κλοπές σε σπίτια.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, χρήματα και χρυσαφικά, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά το ποσό των 58.000 ευρώ, σύμφωνα με τους κατόχους τους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των κλοπιμαίων, καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ κατασχέθηκαν και 2 οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις