Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Λακωνία: Μετά την απολογία η απόφαση που τον σόκαρε – Κάθειρξη 150 ετών και πρόστιμο 3.000.000 ευρώ!

Λακωνία: Μετά την απολογία η απόφαση που τον σόκαρε – Κάθειρξη 150 ετών και πρόστιμο 3.000.000 ευρώ!

Οι φωτογραφίες που είδαν οι δικαστές δεν άφηναν στον κατηγορούμενο πολλά περιθώρια. Πάγωσε όταν άκουσε την απόφαση…

Ο διακινητής των μεταναστών πάγωσε όταν άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου. Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 150 ετών (εκτιτέα τα 25) και χρηματικό πρόστιμο 2.900.000 ευρώ. Πρωτόδικα είχε καταδικασθεί σε 153 χρόνια κάθειρξη και το ίδιο χρηματικό πρόστιμο, ενώ κατηγορούμενος τότε ήταν και ο επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης μεγάλου σάιτ ευρέσεως εργασίας, ιδιοκτήτης του σκάφους μέσα στο οποίο βρέθηκαν οι μετανάστες.

Ο επιχειρηματίας είχε μπλέξει στην ιστορία εν αγνοία του, καθώς λόγω απουσίας του δεν είχε αντιληφθεί εγκαίρως την κλοπή του σκάφους. Στο δικαστήριο εκείνο ο επιχειρηματίας ομόφωνα αθωώθηκε από το δικαστήριο για εμπλοκή του στην υπόθεση.

Οι φωτογραφίες έκαψαν τον διακινητή

Σύμφωνα με την κατάθεση λιμενικού από το Γύθειο, ανήμερα τις 28ης Οκτωβρίου το 2014  στη Βάθεια Λακωνίας, κοντά στον όρμο Πόρτο Κάγιο, βρέθηκαν 28 μετανάστες από τη Συρία και κοντά στην ακτή προσαραγμένο ένα φουσκωτό ταχύπλοο. Ανάμεσά τους ήταν και ο Σύρος που καταδικάσθηκε ως κυβερνήτης του σκάφους και στο κινητό του τηλέφωνο βρήκαν φωτογραφίες με τον ίδιο να είναι στο τιμόνι του σκάφους και στη θέση του κυβερνήτη.

Ως κυβερνήτη του σκάφους τον υπέδειξαν και ορισμένοι από τους μεταφερόμενους μετανάστες, ενώ κάποιοι άλλοι το αρνήθηκαν. Παράλληλα, βρέθηκαν μηνύματα σε σελίδα του στο διαδίκτυο, όπου μιλούσε με ομοεθνή του για «άλλα 10 άτομα που θα συμμετείχαν στο ταξίδι».  Ο λιμενικός επίσης κατέθεσε ότι από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, βρέθηκε ότι και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ο Σύρος συνομιλούσε με Έλληνα από τον Κορυδαλλό, ο οποίος του έδινε οδηγίες. Μάλιστα, αυτόν ενημέρωσε ο Σύρος κυβερνήτης, όταν έπαθε βλάβη η μία από τις δύο μηχανές του σκάφους και προσάραξαν.

Πηγή: tharrosnews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις