Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Λαμία: Αγανακτισμένος κτηνοτρόφος άρχισε τις μηνύσεις μετά τις καταστροφικές πλημμύρες – video

Λαμία: Αγανακτισμένος κτηνοτρόφος άρχισε τις μηνύσεις μετά τις καταστροφικές πλημμύρες – video

«Πλημμυρίσαμε, ειδοποίησα τους υπεύθυνους του δήμου όμως κανείς δεν έδωσε σημασία» καταγγέλλει ο ιδιοκτήτης κτηνοτροφικής μονάδας στη Μαγνησία στη Λαμία, που χθες το πρωί προχώρησε σε μηνύσεις εναντίον του Δημάρχου Λαμιέων, του αρμόδιου αντιδημάρχου, του υπεύθυνου πολιτικής προστασίας του δήμου και του διευθυντή της ΔΕΥΑΛ.

Η κτηνοτροφική μονάδα του Τάσου Κοντονίκου, βρίσκεται στην περιοχή της Μαγνησίας, πίσω από τις σχολές του ΟΑΕΔ. Μετά την πρόσφατη νεροποντή, όπως και κάθε φορά που βρέχει δυνατά, τα βοσκοτόπια έγιναν βάλτοι με λιμνάζοντα νερά ενώ ο χωμάτινος αγροτικός δρόμος από τις φερτές ύλες έχει υπερυψωθεί με αποτέλεσμα όλο το νερό που κατεβαίνει από ψηλά να μπαίνει στο χώρο που βρίσκονται τα ζώα και το κοντέινερ που ζει με τη γυναίκα του τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Κοντονίκου, υπάρχει και χειρότερο. Τα νερά που κατεβαίνουν στην περιοχή δεν είναι μόνο βρόχινα αλλά και λύματα από τον σκουπιδότοπο με αποτέλεσμα να μολύνονται τόσο οι βοσκότοποι όσο και τα χωράφια με τις ελιές. Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η οικογένεια αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα από την πλημμύρα μιας και στις 27 Φεβρουαρίου είχε υποστεί ζημιές όπως φαίνεται και σε σχετικό έγγραφο.

Χθες ο κ. ιδιοκτήτης της μονάδας κατέθεσε μήνυση στον Δήμαρχο Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάννη, στον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων Στέλιο Καραγιάννη, στον υπεύθυνο πολιτικής προστασίας του Δήμου Γιώργο Ζήσιμο και τον Διευθυντή της ΔΕΥΑΛ Ιωάννη Θεοδωρακόπουλο.

Πηγή: lamianow.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις