Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Λαμία: Αυτοκτόνησε ο γιος πασίγνωστου γιατρού – Ανατριχιαστικές εικόνες στο σημείο που βρέθηκε κρεμασμένος!

Λαμία: Αυτοκτόνησε ο γιος πασίγνωστου γιατρού – Ανατριχιαστικές εικόνες στο σημείο που βρέθηκε κρεμασμένος!

Η νέα αυτοκτονία πάγωσε τη Λαμία. Ένα νέο παιδί, μόλις 29 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή. Η μητέρα του ήταν η πρώτη που διαπίστωσε την τραγική πραγματικότητα στο μπάρμπεκιου του σπιτιού…

Η αυτοκτονία του 29χρονου συγκλονίζει τη Λαμία και ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία στα Καλύβια, όπου σημειώθηκε το πρωί το τραγικό συμβάν. Το νεαρό βρήκε η ίδια του η μητέρα, απαγχονισμένο με αυτοσχέδιο βρόγχο που είχε περάσει σε χώρο στο μπάρμπεκιου του σπιτιού.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο από τα τρία παιδιά πασίγνωστου, στην περιοχή γιατρού, που μένουν στη Λαμία. Για το συμβάν ενημερώθηκε η αστυνομία, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν ο αυτόχειρας έχει αφήσει κάποιο σημείωμα που να εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή του την πράξη.

Οι αυτοκτονίες που προκαλούν θλίψη στην Κρήτη

Η αυτοκτονία της γιατρού στο Ηράκλειο προκαλεί θλίψη στην τοπική κοινωνία, που χθες το πρωί έμαθε την τραγική είδηση. Η 54χρονη επιστήμονας, που υπηρετούσε σε δημόσιο νοσοκομείο του νησιού είχε μετακινηθεί σε διοικητική θέση του ΙΚΑ, λόγω των σοβαρών ψυχολογικών προβλημάτων, που αντιμετώπιζε.

Τραγική φιγούρα η μητέρα της γιατρού, η οποία ήταν και εκείνη που μετά από ώρες αναζήτησης, τη βρήκε νεκρή μέσα στο σπίτι της, στην περιοχή της Θερίσου, όπου διέμενε μονή της. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στο Νέο Κοιμητήριο και θα ακολουθήσει στη συνέχεια η ταφή της.

Η αυτοκτονία που «πάγωσε» τα Χανιά

Ο 67χρονος έδωσε τέλος στη ζωή του μέσω του απαγχονισμού. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δεν υπάρχουν πληροφορίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οδηγήθηκε στην μοιραία απόφαση.

Η σορός του εκλιπόντα μεταφέρθηκε τις βραδινές ώρες στο Νοσοκομείο Χανίων. Ήδη βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη. Κάτι που μαρτυρά ότι η αυτοκτονία είχε γίνει πριν από κάποιο χρονικό διάστημα και όχι σήμερα.

Η αστυνομία διενεργεί προανάκριση στην περιοχή για την υπόθεση. Με βάση τα τοπικά ΜΜΕ, τα στοιχεία του εκλιπόντα δεν έχουν γνωστοποιηθεί.

Θλιβερή πρωτιά στις αυτοκτονίες

Η Κρήτη είναι η «πρωταθλήτρια» στις αυτοκτονίες και έχει σχεδόν τα διπλάσια περιστατικά τα τελευταία χρόνια από το γενικό σύνολο στην Ελλάδα. Μάλιστα το 2017 ήταν η χειρότερη χρονιά με 61 αυτοκτονίες στο νησί, με την δυτική Κρήτη να έχει την πρωτοκαθεδρία, μόνο όμως για το 2017 μιας και όλα τα προηγούμενα χρόνια οι περισσότερες αυτοκτονίες και απόπειρεις καταγράφονται στους ανατολικούς νομούς του νησιού.

Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν από τον καθηγητή ψυχιατρικής του ΠΑΓΝΗ Αλέξανδρο Βγότζα με τους ειδικούς να ζητούν από τους Κρητικούς να ξεπεράσουν τα ταμπού και να ζητήσουν βοήθεια.

Πηγή: lamiareport.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις