Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Λαμία: Διασώστης του ΕΚΑΒ αποκαλύπτει πώς έχασε την ανεμβολίαστη ξαδέρφη του από κορονοϊό

Λαμία: Διασώστης του ΕΚΑΒ αποκαλύπτει πώς έχασε την ανεμβολίαστη ξαδέρφη του από κορονοϊό
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δραματικό μήνυμα για τη σημασία του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στέλνει διασώστης του ΕΚΑΒ από τη Λαμία, ο οποίος αποκάλυψε στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου πως έχασε την ανεμβολίαστη ξαδέρφη του.

«Ήταν αρνήτρια, δεν ήθελε να κάνει το εμβόλιο, είχε υποκείμενα νοσήματα. Είχαμε πάρα πολλές φορές κάνει κουβέντα πάνω σε αυτό το επίπεδο και όχι μόνο με τη Μαρία και με όλη την οικογένεια, η οποία είναι μία οικογένεια που δεν ήθελε κανένας να εμβολιαστεί» σημείωσε.

Άκαρπες ήταν οι προσπάθειες του να τους πείσει να εμβολιαστούν. Παρά τα όσα ζούσε και ζει καθημερινά μεταφέροντας ασθενείς κορονοϊού, οι ίδιοι του οι συγγενείς δεν τον άκουγαν. Είχαν παρασυρθεί, όπως λέει, από τον πνευματικό τους. «Υπήρχε ένας πνευματικός ο οποίος τους καθοδηγούσε να μην κάνουν το εμβόλιο» τόνισε.

«Έστω και έναν να πείσουμε, είναι σημαντικό. Όσο μπορούσα περισσότερο μιλούσα στα παιδιά, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει, είναι τοίχος δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει κάποια δικαιολογία λογική η οποία να πεις, έχει ένα δίκιο που το λέει, δεν υπάρχει» πρόσθεσε.

Η 52χρονη αφήνει πίσω της τρία παιδιά την ώρα που παραμένουν διασωληνωμένοι τόσο ο σύζυγος της όσο και η αδερφή της με κορονοϊό.

«Μόνο η μικρή αδερφή που κόλλησε, αυτή ήταν που κάπως ενεργοποίησε την κατάσταση σχετικά με τους γιατρούς και βέβαια δεν πρόλαβε να σώσει κάτι γιατί κόλλησαν όλοι μαζί. Τώρα πλέον δεν πάνε και στο νοσοκομείο, δηλαδή από τον φόβο τον μεγάλο που τους συμβαίνει γιατί κολλάνε, δεν θέλουν να πάνε και στο νοσοκομείο και πάνε αναγκαστικά τελευταία ώρα, όταν δεν μπορούνε πια να πάρουν ανάσα» υπογράμμισε ο διασώστης του ΕΚΑΒ.

Δείτε το ρεπορτάζ του “Live News”

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις