Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Λαμία: Κόκκινη γραμμή για τα μεταλλεία της Οίτης

ΦΩΤΟ από το lamiastar.gr

Την έβαλε ο δήμαρχος της Λαμίας για την επέκταση των μεταλλείων, κατά την συζήτηση του θέματος στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως διαβάζουμε στο LamiaStar, o κύριος Κοτρωνιάς είπε πως απαραίτητη προϋπόθεση για την επέκταση της δραστηριότητας είναι η εταιρία να αλλάξει το μέτωπο εισόδου και να δεχτεί την πρόταση της τοπικής κοινωνίας.

Ο δήμαρχος τόνισε πως μια τέτοια δραστηριότητα έχει επιπτώσεις και κάλεσε την εταιρία να δεσμευτεί ότι δεν θα υπάρξει επέκταση κάτω από το Κουμαρίτσι και δεν θα κινδυνεύσει το χωριό. Ζήτησε μάλιστα να κατατεθεί εγγυητική επιστολή με μεγάλο ποσό. Θα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι απέξω το βουνό θα είναι σε κατάσταση να αναπτύξει εναλλακτικό τουρισμό πρόσθεσε ο Γιώργος Κοτρωνιάς.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε επίσης να στηρίξει την προσφυγή των κατοίκων της περιοχής στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Οι μεταλλευτικές δραστηριότητες δεν πρέπει να επηρεάζουν την ήπια μορφή ανάπτυξης και τον εναλλακτικό τουρισμό είπε η Τζένη Οικονόμου.
Είμαστε αντίθετοι σε τέτοιες δραστηριότητες τόνισε ο Γιώργος Κοτσάνος που ξεκαθάρισε πως τάσσεται υπέρ της τουριστικής ανάπτυξης της Οίτης.

Την θέση τους πως την ενέργεια της χώρας θα πρέπει να διαχειρίζεται το κράτος και όχι ιδιώτες επανέλαβαν ο Κώστας Μπασδέκης και ο Βασίλης Κυριακάκης λέγοντας όχι στην ανάπτυξη.

Στην αίθουσα βρέθηκαν και εκπρόσωποι των εργαζομένων που απάντησαν σε πολλές ερωτήσεις τόσο των εκπροσώπων των κατοίκων όσο και των δημοτικών συμβούλων. Ο διευθυντής έργου των μεταλλείων Θ. Μαργωμένος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για το Κουμαρίτσι και οι κάτοικοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε