Σάββατο, 1 Ιουν.
29oC Αθήνα

Λαμία: Μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών από σχολικά γεύματα, ξεσπούν οι γονείς τους

Λαμία: Μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών από σχολικά γεύματα, ξεσπούν οι γονείς τους
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Δεκάδες παιδιά που κατανάλωσαν σχολικά γεύματα στη Λαμία με βαριά συμπτώματα. Κάποια μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης με τροφική δηλητηρίαση

Γονείς στη Λαμία περιγράφουν τα όσα πέρασαν τα παιδιά τους και απειλούν με μηνύσεις για τα σχολικά γεύματα που μοιράστηκαν στους μαθητές. Όλοι έπαθαν τροφική δηλητηρίαση και κάποια παιδιά χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο της πόλης, για τις πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς. Όλα έγιναν την Πέμπτη 16 Μαΐου. Το βράδυ της ίδιας μέρας, δύο ανήλικοι που είχαν καταναλώσει φαγητό από τα σχολικά γεύματα που μοιράστηκαν την ίδια μέρα σε διάφορα δημοτικά σχολεία της πόλης, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lamiareport.gr, τα παιδιά που είχαν καταναλώσει τα σχολικά γεύματα και παρουσίασαν επιπλοκές ήταν πολλά περισσότερα, ανεξάρτητα αν δεν έφτασαν στη λύση του Νοσοκομείου και ακολούθησαν τις οδηγίες των παιδιάτρων τους.

Ενδεικτικά μόνο στο 7ο Δημοτικό τα καταγεγραμμένα κρούσματα είναι τουλάχιστον 15, με διαρκείς εμετούς και διάρροιες, ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των παιδιών με ανάλογα συμπτώματα από το Δημοτικό Σχολείο Μοσχοχωρίου και το 14ο Δημοτικό.

«Το παιδάκι μου μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα που έφαγε το φαγητό από το πακέτο (μακαρόνια με κιμά) διπλώθηκε από τον πόνο στο στομάχι κι άρχισε τους εμετούς. Είχε αλλάξει το χρώμα του», περιέγραψε μητέρα 8χρονης που είχε την ατυχία να δοκιμάσει.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις