Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Λαμία: Νεκρή μαθήτρια μετά από επέμβαση σκωληκοειδίτιδας – Το δριμύ κατηγορώ του πατέρα της!

Λαμία: Νεκρή μαθήτρια μετά από επέμβαση σκωληκοειδίτιδας – Το δριμύ κατηγορώ του πατέρα της!

Η μαθήτρια Γυμνασίου άφησε την τελευταία της πνοή πρόωρα και αναπάντεχα. Ξεσπάει ο πατέρας της, εν αναμονή της ιατροδικαστικής εξέτασης…

Η 13χρονη μαθήτρια εισήχθη το πρωί της περασμένης Παρασκευής στο Νοσοκομείο Λαμίας, με έντονο πόνο στην κοιλιά και μετά τις απαραίτητες εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου γύρω στις 19:00 υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για σκωληκοειδίτιδα.

Παρά το ότι η επέμβαση φαίνεται πως πήγε καλά, η αντιβίωση που χορήγησαν στο παιδί, φέρεται σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία να της προκάλεσε αλλεργικό σοκ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της. Η νεκροψία – νεκροτομή πρόκειται να γίνει αύριο, παρουσία δύο ιατροδικαστών που έχει ορίσει η οικογένεια, οπότε και θα επιβεβαιωθούν ιατρικά οι λόγοι που την οδήγησαν στο θάνατο.

Απαρηγόρητος ο πατέρας της 13χρονης μαθήτριας

Ο πατέρας του παιδιού πάντως δεν επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος προήλθε από αλλεργικό σοκ, την ώρα που μένει ανοικτό και το σενάριο περιτονίτιδας. «Δεν ξέρουμε ακόμα από τι «έφυγε» το παιδί μας. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι εν έτει 2019, δυο μεγάλα νοσοκομεία, ένα της Λαμίας και ένα της Λάρισας, δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν μια απλή περίπτωση σκωληκοειδίτιδας…

Το παιδί μας δεν γυρίζει πίσω. Όμως όσοι ολιγώρησαν θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη…», τόνισε μεταξύ άλλων ο πατέρας του αδικοχαμένου κοριτσιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς ήδη έχουν καταθέσει μήνυση στην Εισαγγελία της Λάρισας, σε βάρος γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, άλλα και σε βάρος των γιατρών του Νοσοκομείου της Λαμίας, όπου όπως υποστηρίζουν οι γονείς χάθηκε πολύτιμος χρόνος για τη ζωή του παιδιού τους.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η 13χρονη μαθήτρια της Β΄ τάξης του 6ου Γυμνασίου Λαμίας εισήχθη γύρω στις 05:00 το πρωί της Παρασκευής στα Επείγοντα του ΓΝ Λαμίας με πόνο στην κοιλιά. Στις 15:00 περίπου το μεσημέρι αποφασίστηκε η διακομιδή της στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου γύρω στις 19:00 το απόγευμα μπήκε εσπευσμένα στο χειρουργείο.

Στις 21:00 το βράδυ του Σαββάτου το κορίτσι άφησε την τελευταία του πνοή, με τους γιατρούς να προσπαθούν για μια ώρα να το επαναφέρουν στη ζωή, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν και χωρίς να μπορούν να δώσουν κάποια επίσημη απάντηση στους γονείς.

Το πιθανότερο σενάριο είναι η 13χρονη να είχε σκωληκοειδίτιδα, η οποία έσπασε με αποτέλεσμα να προκληθεί περιτονίτιδα με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την εξέλιξη της υγείας της ασθενούς.

Όλα τα παραπάνω είναι πληροφορίες, που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί ιατροδικαστικά, αφού την πραγματική αιτία θανάτου της άτυχης μαθήτριας θα δείξει η νεκροψία-νεκροτομή η οποία θα γίνει αύριο Τρίτη με την παρουσία δυο ιατροδικαστών που έχει ορίσει η οικογένεια.

Θρήνος στη Λαμία για την άτυχη μαθήτρια

Πέρα από τους δικούς της ανθρώπους, όλοι στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα είναι σοκαρισμένοι μη μπορώντας να πιστέψουν πως από τη μια στιγμή στην άλλη, χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, χάθηκε ένα 13χρονο κορίτσι.

Οι συμμαθητές της 13χρονης με αγωνία προσπαθούσαν να μάθουν αν είναι αλήθεια το τραγικό συμβάν. Ρωτούσαν και ξαναρωτούσαν μήπως έγινε κάποιο λάθος, μη θέλοντας να πιστέψουν ότι «έφυγε» έτσι άδικα και ξαφνικά η συμμαθήτριά τους. Όλα τα παιδιά του 6ου Γυμνασίου, όπως και οι καθηγητές είναι συντετριμμένοι.

Στο σχολείο του άτυχου παιδιού κλήθηκαν ψυχολόγοι του Κ.Ε.Σ.Υ. (Κέντρο Εκπαιδευτικής Συμβουλευτικής Υποστήριξης) Φθιώτιδας, με επικεφαλής τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας κ. Γιάννη Μπαρμπάτση, οι οποίοι θα προσφέρουν στήριξη στα παιδιά.

Ακόμη δεν έχει οριστεί πότε θα γίνει η κηδεία της 13χρονης. Το πιθανότερο είναι να γίνει την ερχόμενη Τετάρτη…

Πηγή: lamiareport.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις