Κυριακή, 16 Ιουν.
27oC Αθήνα

Λαμία: Ο ΕΦΕΤ αναστέλλει τη λειτουργία του εργοστασίου «Γιαννίτση» με τα σχολικά γεύματα

Λαμία: Ο ΕΦΕΤ αναστέλλει τη λειτουργία του εργοστασίου «Γιαννίτση» με τα σχολικά γεύματα

Ο ΕΦΕΤ βάζει φρένο στην λειτουργία του καμένου εργοστασίου «Γιαννίτση» που στη Λαμία που εμπλέκεται στην υπόθεση με τα σχολικά γεύματα που προκάλεσαν τροφική δηλητηρίαση, μέχρι νεοτέρας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το LamiaReport οι ελεγκτές του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, έκριναν σκόπιμο να αναστείλει τη λειτουργία το εργοστάσιο στη Λαμία εωσότου διαμορφωθούν κατάλληλες συνθήκες που θα επιτρέπουν την ασφαλή παραγωγή ειδών τροφίμων και ο ΕΦΕΤ εξέδωσε την υπ’ αριθ. 5862/22.05.2024 Απόφαση του.

Ειδικότερα ο φορέας που είχε διεκπεραιώσει το διαγωνισμό για τα σχολικά γεύματα σε όλη τη χώρα αναφέρει τα παρακάτω:

«Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ο ΟΠΕΚΑ ανακοινώνουν την αναστολή της διανομής των σχολικών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Λαμιέων μετά την απόφαση του ΕΦΕΤ να αναστείλει τη λειτουργία της αναδόχου εταιρείας με την επωνυμία «ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ LOGISTICS Α.Ε.»

Ο ΟΠΕΚΑ, φορέας υλοποίησης του προγράμματος των σχολικών γευμάτων, μετά τις καταγγελίες των γονέων, ζήτησε άμεσα από τον ΕΦΕΤ και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τον έλεγχο στη μονάδα παραγωγής της επιχείρησης.

Σήμερα εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 5862/22.05.2024 Απόφαση του ΕΦΕΤ περί αναστολής έγκρισης της εγκατάστασης παραγωγής μαγειρεμένων φαγητών της επιχείρησης με την επωνυμία «ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ LOGISTICS Α.Ε.».
Κατόπιν της απόφασης αυτής αναστέλλεται και η διάθεση των σχολικών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Λαμιέων τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα».

Το ρεπορτάζ του LamiaReport, κάνει λόγο για την εύρεση εντεροπαθογόνου κολοβακτηρίδιου στο δείγμα του 9χρονου παιδιού που νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας από τα ξημερώματα της Παρασκευής (17/5).

Το παιδί είχε παραμείνει λόγω των συμπτωμάτων του μέχρι το πρωί στο Νοσοκομείο και όταν ξέσπασε ο θόρυβος και  διαπιστώθηκε υπόνοια συρροής, τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια του ΓΝ Λαμίας ξεκίνησαν μοριακούς ελέγχους.
Επίσης Αναμένονται απαντήσεις από τα δείγματα που εστάλησαν από 19 ακόμη παιδιά, καθώς και από πέντε εργαζομένους στο Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του ΕΟΔΥ στη Θεσσαλία.

Ο Εθνικός Οργανισμός είναι υπεύθυνος για την περαιτέρω ανάλυση και ερμηνεία των ευρημάτων στο πλαίσιο και της εισαγγελικής έρευνας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις