Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Λαμία: Ρήμαξαν καλώδια του ΟΤΕ και έκοψαν το ίντερνετ σε μια ολόκληρη περιοχή

Λαμία: Ρήμαξαν καλώδια του ΟΤΕ και έκοψαν το ίντερνετ σε μια ολόκληρη περιοχή

Οι δράστες ξήλωσαν καλώδια του ΟΤΕ και προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στη Λαμία. Άφαντοι μετά το καταδρομικό χτύπημα που έκαναν…

Οι «κυνηγοί» χαλκού συνεχίζουν τα χτυπήματα μέσα και έξω από τη Λαμία. Παρακολουθούν τα σημεία που βάζουν στο στόχαστρο και θέτουν σε εφαρμογή το σχέδιο, όταν κρίνουν πως δεν κινδυνεύουν να αποκαλυφθούν. Αυτό έκαναν και το βράδυ του Σαββάτου, όταν επισκέφθηκαν αερογέφυρα και άρχισαν να ξηλώνουν καλώδια. Για ακόμα μια φορά έγιναν καπνός πριν φτάσουν στην περιοχή αστυνομικοί.

Πρωτοφανής η λεηλασία των υποδομών του ΟΤΕ από τους «κυνηγούς» χαλκού που ξηλώνουν το δίκτυο, προκαλώντας μεγάλες ζημιές που θέλουν πολύ χρόνο για να αποκατασταθούν, ενώ πολλές επιχειρήσεις δεν μπορούν να λειτουργήσουν αφού δεν έχουν ίντερνετ.

Το απόγευμα του Σαββάτου 14 Οκτωβρίου οι… γνωστοί – άγνωστοι έκαναν καταδρομική επίθεση στο δίκτυο του ΟΤΕ στην αερογέφυρα, που βρίσκεται στο δρόμο από Λαμία για Κόμμα, στο ύψος Μεταφορικής εταιρείας.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες οι ζημιές που προκάλεσαν είναι πολύ μεγάλες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο σημείο είχαν χτυπήσει ξανά τον περασμένο Ιούλιο. Δυστυχώς πολλές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή και μέχρι το Κόμμα είναι χωρίς υπηρεσίες.

Οι «κυνηγοί» χαλκού στα τέλη Σεπτεμβρίου λεηλάτησαν και το δίκτυο του ΟΤΕ στη γέφυρα του Σπερχειού στην εθνική οδό, όπου επίσης για πολλές ημέρες οι επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή δεν είχαν ίντερνετ, αφού η αποκατάσταση ήταν πολύ δύσκολη και ήθελε αρκετό χρόνο. 

Πληροφορίες του lamiareport.gr αναφέρουν ότι στην πρώτη περίπτωση έκλεψαν 180 μέτρα χαλκού και στην δεύτερη 240 μέτρα χαλκού. Δείτε τι άφησαν πίσω μετά την καταδρομική του Σαββάτου…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις