Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Λαμία: Βίντεο με τη στιγμή που αγριογούρουνα κάνουν επέλαση κοντά σε σπίτια

Λαμία: Βίντεο με τη στιγμή που αγριογούρουνα κάνουν επέλαση κοντά σε σπίτια

Τα αγριογούρουνα κατέβηκαν και πάλι σε κατοικημένη περιοχή στη Λαμία. Κάτοικοι της περιοχής, κατέγραψαν τις εικόνες με τα κινητά τους τηλέφωνα…

Τα αγριογούρουνα δεν πτοούνται από την ανθρώπινη παρουσία και συνεχίζουν να μπαίνουν σε κατοικημένες περιοχές στη Λαμία και όχι μόνο. Οι εικόνες από την Λεωφόρο Καλυβίων, είναι ενδεικτικές της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί. Ο υπερπληθυσμός των συγκεκριμένων ζώων, αναγκάζει ορισμένα να ψάξουν για τροφή κοντά σε ανθρώπους. Με τις εικόνες που καταγράφονται σχεδόν καθημερινά, να προκαλούν συζητήσεις και έντονο προβληματισμό.

Επιστροφή λοιπόν στις καθημερινές τους συνήθειες για τα αγριογούρουνα της Λεωφόρου Καλυβίων στη Λαμία, όπου μετά από αρκετό καιρό, κάτοικος της περιοχής τα κατέγραψε και πάλι να κάνουν βόλτα σε κατοικημένη περιοχή δίπλα στο δρόμο.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο, μια ολόκληρη οικογένεια από αγριογούρουνα βόσκει δίπλα στις μάντρες των σπιτιών και τα ζώα δεν ενοχλούνται καθόλου, από την ανθρώπινη παρουσία.

Σημειώνουμε ότι από τη στιγμή που ξεκίνησε η κυνηγετική περίοδος, οι εμφανίσεις τους έγιναν πιο σπάνιες σε κατοικημένες περιοχές.

Το κυνήγι αγριόχοιρου άρχισε στις 20 Αυγούστου για ορισμένες περιοχές και από 15 Σεπτεμβρίου επιτρέπεται κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή σε όλη την επικράτεια, χωρίς περιορισμό στον αριθμό ανά έξοδο κυνηγού.

Πηγή: lamiareport.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις