Τετάρτη, 8 Μαΐ
22oC Αθήνα

Λάρισα: 3η μέρα καραντίνας στον οικισμό των Ρομά – Όλοι μέσα (pics)

Λάρισα: 3η μέρα καραντίνας στον οικισμό των Ρομά – Όλοι μέσα (pics)
Intime αρχείου

Ψυχή δεν… κυκλοφορεί στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα και ειδικά στο τμήμα που βρίσκεται σε καραντίνα. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν περιπολίες στην περιοχή. Στην “Αρωγή” μεταφέρθηκαν άλλα 5 άτομα που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό στον οικισμό των Ρομά.

Ο οικισμός των Ρομά στην περιοχή της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα βρίσκεται σε καραντίνα από το βράδυ της Πέμπτης (09.04.2020), λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων Covid – 19 σε μέρος της συνοικίας.

Η κίνηση είναι περιορισμένη, ειδικά στο τμήμα που βρίσκεται σε καραντίνα, ενώ ισχυρές παραμένουν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Μέχρι και την λήξη της καραντίνας λειτουργούν τα κέντρα τροφοδοσίας για την διανομή των ειδών πρώτης ανάγκης σε τρόφιμα, με ευθύνη του Δήμου Λαρισαίων, όπως έχει ήδη αποφασιστεί.

Επίσης έχει τεθεί σε λειτουργία ένα Κέντρο Πληροφόρησης των πολιτών εντός της καραντίνας αλλά και ένα τηλεφωνικό κέντρο, ώστε οι πολίτες να μπορούν να επικοινωνούν.

Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, θα εκδοθούν και ενημερωτικά φυλλάδια για προστασία από την πανδημία.

Λάρισα: Συνολικά 31 πολίτες στη “Δομή” καραντίνας

Άλλοι πέντε άνθρωποι που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη  μεταφέρθηκαν την Κυριακή των Βαΐων (12.04.2020) στην “Αρωγή” στη Νίκαια Λάρισας.

Υπενθυμίζεται, ότι στο πρώην κέντρο αποκατάστασης είχαν μεταφερθεί μέχρι το Σάββατο του Λαζάρου (11.04.2020) 26 πολίτες θετικοί στον ιό, ενώ ο συνολικός αριθμός ανέρχεται, πλέον, στους 31.

Η επιχείρηση της μεταφοράς των πέντε έγινε το μεσημέρι της 12ης Απριλίου με όχημα της 8ης ΕΜΑΚ, συνοδεία κλιμακίου της Πολιτικής Προστασίας.

πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ , larissanet.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις