Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Λάρισα: Άνοιξαν τους λογαριασμούς ρεύματος της ΔΕΗ και έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους

Λάρισα: Άνοιξαν τους λογαριασμούς ρεύματος της ΔΕΗ και έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους

Οι λογαριασμοί ρεύματος προκαλούν απελπισία σε μια σειρά από νοικοκυριά και επιχειρηματίες. Η Λάρισα δεν αποτελεί εξαίρεση, με την κατάσταση που διαμορφώνεται να χαρακτηρίζεται δραματική…

Μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις στενάζουν από τους λογαριασμούς ρεύματος της ΔΕΗ, που έρχονται πιο φουσκωμένοι από ποτέ. Οι επιδοτήσεις είναι αδύνατον να λύσουν το πρόβλημα και οι καταναλωτές εκφράζουν φόβους, ότι πολύ σύντομα το κόστος θα μετακυληθεί σε εκείνους. Τη στιγμή που και οι ίδιοι προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα για την ακρίβεια που συνεχίζεται.

Την ακρίβεια στα καύσιμα, στις τιμές των σούπερ μάρκετ και στο κόστος της ενέργειας που προκαλεί απελπισία. Για τους επιχειρηματίες το όλο θέμα είναι ένα μεγάλο αδιέξοδο, καθώς όπως λένε, δεν υπάρχει τρόπος να καλύψουν τη χασούρα. Ξέρουν όπως λένε πως αν σηκώσουν τις τιμές, θα πέσουν οι πωλήσεις και ίσως βγουν περισσότερο χαμένοι.

Στα κάγκελα είναι οι Λαρισαίοι κρεοπώλες λαμβάνοντας τους τελευταίους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος οι οποίοι στην καλύτερη των περιπτώσεων καταγράφουν αυξήσεις 100%, ενώ σε άλλες οι αυξήσεις αγγίζουν το 400%.

Μιλώντας στο onlarissa.gr o πρόεδρος της Συντεχνίας Κρεοπωλών Λάρισας κ. Βαγγέλης Ρίζος εξήγησε πως «υπάρχει συνάδελφος που πλήρωνε 700 ευρώ ρεύμα το μήνα και τώρα καλείται να δώσει πάνω από 2.500 ευρώ, ενώ ένας άλλος που από 500 ευρώ το μήνα, πρέπει να πληρώσει 1.600 ευρώ!»

«Είναι εξωφρενικό αλλά είναι αληθινό, συνεχίζει, είμαστε ένας κλάδος που αποφεύγουμε τις διαμαρτυρίες. Εμμέσως πλην σαφώς όμως αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να μας κλείσουν τα καταστήματα. Είναι άδικο όμως γιατί δουλεύουμε με μικρό ποσοστό κέρδους. Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για αυτό που συμβαίνει με το ενεργειακό καθώς είναι θηλιά στο λαιμό μας παρότι σαν κλάδος δεν εκφράζουμε διαμαρτυρία εύκολα.

Προσπαθούμε με την ποιότητα και με συλλογικές δράσεις να αντεπεξερχόμαστε σε κάθε δυσκολία που προκύπτει, αλλά όταν έχουμε από 800 μέχρι και 3.000 ευρώ το μήνα ρεύμα νομίζω ότι είναι δύσκολο να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε ένα τέτοιο δυσβάσταχτο έξοδο ακόμη είναι σαν να προλογίζουν το κλείσιμο των καταστημάτων μας».

Παρά τις υπέρογκες αυξήσεις στην ενέργεια, ο κ. Ρίζος διαβεβαιώνει πως αυτές δε θα μετακυληθούν στους καταναλωτές οι οποίοι ήδη είδαν τα κρέατα να παίρνουν την ανιούσα λόγω των αυξήσεων στο χονδρεμπόριο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις