Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Λάρισα: Αποκαλύψεις για το «χρυσό» ριφιφί σε φαρμακείο – Κατάφεραν να τρυπώσουν από κλειστό ξενοδοχείο

Λάρισα: Αποκαλύψεις για το «χρυσό» ριφιφί σε φαρμακείο – Κατάφεραν να τρυπώσουν από κλειστό ξενοδοχείο

Οι δράστες του ριφιφί που χτύπησαν φαρμακείο στη Λάρισα είχαν μελετήσει τα πάντα και κατάφεραν να φύγουν με το χρηματοκιβώτιο. Πέντε χρόνια μετά η άγνωστη αλήθεια αρχίζει να αποκαλύπτεται…

Σε έναν 29χρονο κατέληξε έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας ως έναν από τους δράστες του πρωτοφανούς για τα τοπικά χρονικά ριφιφί σε κεντρικό φαρμακείο, από το χρηματοκιβώτιο του οποίου έκανε φτερά μεγάλο χρηματικό ποσό, χρυσαφικά και φάρμακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία» το γενετικό υλικό «έδειξε» τον 29χρονο Λαρισαίο ως έναν από τους «διαβασμένους» δράστες της διάρρηξης που αποκαλύφθηκε στις 5 Ιανουαρίου 2016. Τότε ο φαρμακοποιός, έμεινε έκπληκτος, αφού οι δράστες μέσω του διπλανού κλειστού ξενοδοχείου άνοιξαν τρύπα στη μεσοτοιχία και έτσι πέρασαν στο φαρμακείο όπου δεν διέρρηξαν επί τόπου το χρηματοκιβώτιο, αλλά το πήραν μαζί τους.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, μετά την προχθεσινή εξέταση του γενετικού υλικού αναμένεται να υποβληθεί συμπληρωματική δικογραφία στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας. Σύμφωνα με την ατυνομική έρυενα, οι δράστες έδρασαν μεθοδικά το Σαββατοκύριακο 2-4 Ιανουαρίου 2016 όπου το φαρμακείο ήταν κλειστό.

Κατά μια άλλη εκδοχή, έδρασαν το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή, αφού ο ιδιοκτήτης άνοιξε το βράδυ του Σαββάτου το φαρμακείο και δεν διαπίστωσε κάτι. Παρότι το φαρμακείο εδρεύει στο κέντρο της Λάρισας, διέρρηξαν τη διπλανή είσοδο του πρώην ξενοδοχείου – που παραμένει κλειστό εδώ και 20 χρόνια – και από τον χώρο της ρεσεψιόν γκρέμισαν τη μεσοτοιχία για να εισέλθουν στο φαρμακείο.

Οι δράστες έιναι προφανές ότι γνώριζαν την ύπαρξη χρηματοκιβωτίου, το οποίο δεν διέρρηξαν εκεί, αλλά προτίμησαν να το πάρουν μαζί τους. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το χρηματοκιβώτιο περιείχε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, χρυσαφικά απροσδιόριστης αξίας, αλλά και μικρές ποσότητες φυλασσόμενης μορφίνης και πεθιδίνης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις