Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Λάρισα: Εξελίξεις στο εστιατόριο της οργής – Η απόφαση του ιδιοκτήτη μετά το σάλο για τις απολύσεις!

Λάρισα: Εξελίξεις στο εστιατόριο της οργής – Η απόφαση του ιδιοκτήτη μετά το σάλο για τις απολύσεις!

Το θέμα πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις μετά τις καταγγελίες υπαλλήλων. Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου στη Λάρισα ανακοίνωσε την απόφασή του…

Όπισθεν ολοταχώς έκανε η ιδιοκτησία γνωστής αλυσίδας εστίασης στις απολύσεις που είχε ανακοινώσει σε δύο εργαζομένους στη Λάρισα επειδή αρνήθηκαν να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων.

Η θετική αυτή εξέλιξη, έρχεται μετά τον πανελλαδικό ντόρο που πήρε το θέμα κι αφού οι εργαζόμενοι απευθύνθηκαν στο Εργατικό Κέντρο ζητώντας βοήθεια, αλλά προπαντός προχώρησαν σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας.

Έτσι, τους ανακοινώθηκε πως οι απολύσεις που είχαν κοινοποιηθεί την περασμένη εβδομάδα, ακυρώνονται. «Είναι σαφώς μία θετική εξέλιξη αλλά πρέπει άπαντες να καταλάβουν πως χωρίς οργάνωση στους χώρους δουλειάς δεν γίνεται τίποτε…» σχολίασε με αφορμή αυτή την εξέλιξη, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κ. Τάσος Τσιαπλές.

Το χρονικό της υπόθεσης που προκάλεσε σάλο

Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγες μέρες. Ο εργοδότης έχοντας διαμηνύσει και ξεκάθαρα αποσαφηνίσει εγκαίρως πως, οι συμβάσεις εργασίας, για όσους δεν επιστρέφουν το δώρο Χριστουγέννων, θα καταγγελθούν, προχώρησε στην υλοποίηση της απειλής.

Aπέλυσε δύο «απείθαρχους» εργαζόμενους, χωρίς φυσικά να επικαλείται τον πραγματικό λόγο καταγγελιών των συμβάσεων. Άλλωστε κάτι τέτοιο δεν θα συνιστούσε μόνο μη ανεκτή συμπεριφορά, αλλά θα ήταν παράνομη, καταχρηστική και ποινικά κολάσιμη.

Καταγγελία για γνωστή αλυσίδα καφέ

Δεν έχουν σταματημό οι καταγγελίες και οι αποκαλύψεις για την θλιβερή «μόδα» στην αγορά εργασίας να καταβάλλεται από κάποιες επιχειρήσεις το δώρο Χριστουγέννων, αλλά να… επιστρέφεται από τους εργαζόμενους στο ταμείο του εργοδότη, υπό την απειλή της απόλυσης.

Στο περιθώριο της χθεσινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν στελέχη του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, ο πρόεδρος κ. Τάσος Τσιαπλές αποκάλυψε πως έχουν γίνει αποδέκτες και νέας καταγγελίας που αφορά αλυσίδα καφέ στην περιοχή της Λάρισας.

Σύμφωνα με τα όσα ελέχθησαν, σε δύο καταστήματα ζητήθηκε από τους εργαζόμενους να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων, με κάποιους από αυτούς όμως να αρνούνται. «Σήμερα στην εφημερίδα, συμπλήρωσε ο κ. Τσιαπλές, η αλυσίδα έχει αγγελία ζητώντας νέους εργαζομένους. Πιθανόν να ετοιμάζεται για απολύσεις». Εντός των επόμενων εικοσιτετραώρων αναμένονται εξελίξεις και σε αυτή την υπόθεση…

Πηγή: onlarissa.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις