Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Λάρισα: Έτσι είναι σήμερα ο μικρός Στέφανος που συγκλόνισε ολόκληρη τη χώρα [pics]

ΦΩΤΟ από onlarissa.gr
ΦΩΤΟ από onlarissa.gr

Στην αγκαλιά της μητέρας του χαμογελαστός. Είναι ο μικρός Στέφανος, το παιδί που έγινε κεντρικό θέμα πριν από λίγους μήνες, μετά από ένα τραγικό συμβάν…

Τον περασμένο Νοέμβριο η Λάρισα συγκλονίστηκε από ένα τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα στο κέντρο, στην οδό Μανδηλαρά, όταν ένα σπίτι τυλίχθηκε στις φλόγες από αναμμένο κερί που χρησιμοποιούσε η οικογένεια για να έχει λίγο φως, αφού το ρεύμα ήταν κομμένο. Θύμα ένα τετράχρονο παιδί, ο μικρός Στέφανος, που νοσηλεύτηκε καιρό με εγκαύματα σε μεγάλο μέρος του σώματος και του κεφαλιού του. Σήμερα, ο μικρός Στέφανος έχει επιστρέψει σπίτι του. Τα προβλήματά του όμως δεν έχουν τελειώσει. Όπως λέει η μητέρα του: «ο Στέφανος είναι κλινικά άριστος, έχει αποκατασταθεί στο 90% της επιφάνειας του κεφαλιού του που υπολειπόταν σε δέρμα. Έχει μείνει ένα 10%, και χρειάζεται να γίνει άλλη μία πλαστική επέμβαση. Έχουν γίνει ήδη 2 πλαστικές επεμβάσεις, η μία τον Μάρτιο με μόσχευμα από τον αριστερό μηρό του και η 2η τον Απρίλιο με μόσχευμα από τον δεξιό μηρό.»

Προβλήματα υπάρχουν όμως και γενικά στο σπίτι της γιαγιάς του Στέφανου όπου μένει τώρα η οικογένεια, και δεν είναι άλλα από τα οικονομικά. Σύμφωνα με την κ. Δήμητρα: «εγώ δεν μπορώ να δουλέψω ακόμα, γιατί πρέπει να είμαι δίπλα στο παιδί μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως. Δουλεύει μόνο η μητέρα μου, εποχιακή σε εργοστάσιο και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει δουλειά για καλοκαίρι. Είναι λοιπόν λογικό να υπάρχουν ελλείψεις ακόμα και στα βασικά, γιατί μόνο ένας μικρός μισθός δεν φτάνει.»

Σε τέτοιες καταστάσεις υπάρχουν πολλοί που βοηθάνε. Έτσι και εδώ, όπως εξήγησε η μητέρα του παιδιού: «η ανταπόκριση του απλού κόσμου ήταν μεγάλη. Σε μια βόλτα που έκανε ο Στέφανος με τη γιαγιά του στο κέντρο τον είδε κόσμος. Κάποιοι ρωτούσαν τι έπαθε κ άλλοι αν πρόκειται για το ίδιο παιδί. Έτσι πολλοί προσφέρθηκαν να βοηθήσουν. Μεγάλη ήταν η βοήθεια από την ομάδα «μαμαδοπαρέες Λάρισας», που με αναρτήσεις στο facebook ενημέρωσαν τον κόσμο και συγκέντρωσαν τρόφιμα, πάνες και είδη πρώτης ανάγκης. Υπήρξε και κόσμος από άλλες πόλεις που βοήθησε, όταν ενημερώθηκε για το συμβάν από τις εκπομπές του κ. Ευαγγελάτου και της κ. Στεφανίδου, που έκαναν γνωστό το θέμα.»

Το θέμα πήρε πανελλαδική διάσταση και ο κόσμος ανταποκρίθηκε. Η θέση της πολιτείας όμως δεν ήταν ανάλογη σύμφωνα με την κ. Δήμητρα, πέρα από κάποιες εξαιρέσεις: «από όταν έγινε το συμβάν και βγήκα με περιοριστικούς όρους από το κρατητήριο, οι πρώτοι που βοήθησαν ήταν από την Πρόνοια, δίνοντας το χρηματικό ποσό για το εισιτήριο, για να μεταβώ στην Αθήνα, που βρισκόταν το παιδί.

Μεγάλη ήταν η βοήθεια από το «Χαμόγελο του Παιδιού», με αλοιφές και πάνες για το παιδί. Οι άνθρωποι του «Χαμόγελου» μεσολάβησαν και μεταφέρθηκε ο Στέφανος στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», για μια εκτίμηση της κατάστασής του από τους γιατρούς εκεί και ανέλαβαν και όλα τα έξοδα μαζί με την κ. Τσιντζιλώνη, που είναι κοινωνική λειτουργός.

Πηγή: onlarissa.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε