Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Λάρισα: «Καμπάνα» για άνδρα που φιλοξενούσε σκυλιά σε άθλιες συνθήκες – Οι ακαθαρσίες, η μπόχα και οι καβγάδες με γείτονες

Λάρισα: «Καμπάνα» για άνδρα που φιλοξενούσε σκυλιά σε άθλιες συνθήκες – Οι ακαθαρσίες, η μπόχα και οι καβγάδες με γείτονες
ΦΩΤΟ Αρχείου

Τις υποχρεώσεις των πολιτών που διατηρούν κατοικίδια στο σπίτι τους, «υπενθύμισε» το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων στη Λάρισα. Αφορμή η εκδίκαση υπόθεσης σχετική με την ευζωία ζώων.

Συγκεκριμένα, στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου στη Λάρισα κάθισε ένας άνδρας κατηγορούμενος για τις πράξεις της «μη τήρησης κανόνων ευζωίας ζώου κατ’ εξακολούθηση» και της «απόπειρας εγκατάλειψης ζώου συντροφιάς». Επίσης, κατηγορούνταν και για το αδίκημα της εξύβρισης.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο και του επέβαλε και για τις τρεις πράξεις συνολική φυλάκιση 6 μηνών και 10 ημερών, ποινή που έγινε εξαγοράσιμη.

Όπως σημειώνει το larissanet.gr, ο κατηγορούμενος τον Αύγουστο του 2021 είχε τέσσερα σκυλιά στο σπίτι του στη Λάρισα. Η αυλή, όμως, που κυκλοφορούσαν τα κατοικίδια ήταν γεμάτη ακαθαρσίες, με τη μυρωδιά να προκαλεί την αντίδραση των γειτόνων.

Λάρισα: «Δεν γνώριζα ότι έπρεπε να καθαρίζω τις ακαθαρσίες των κατοικιδίων»

Δύο από τους γείτονες κατέθεσαν στο δικαστήριο ως μάρτυρες, με έναν από τους δύο να κατονομάζει τον κατηγορούμενο πως τον έβρισε όταν διαμαρτυρήθηκε για τη μυρωδιά.

«Όταν έχουμε ζώο οφείλουμε να είναι καθαρό το περιβάλλον και για εμάς και για το ζώο και για τους άλλους. Έχουμε υποχρέωση από το νόμο να μαζεύουμε τις ακαθαρσίες» τόνισε η πρόεδρος του δικαστηρίου στον κατηγορούμενο, που ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε για την υποχρέωση να καθαρίζει τον χώρο του από τις ακαθαρσίες των κατοικιδίων…

Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε, επίσης, για την εγκατάλειψη ενός κουταβιού. Όπως κατέθεσε ο αστυνομικός που κλήθηκε στο σπίτι έπειτα από καταγγελία, το κουτάβι ήταν έξω από την αυλή.

Η απάντηση του κατηγορούμενου όταν ρωτήθηκε σχετικά από τον αστυνομικό ήταν «δεν το θέλω πια. Εγώ το παρατάω εδώ και ό,τι θέλει ας γίνει…».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις