Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Λάρισα: Καταδικάστηκε για κλοπές σε σούπερ μάρκετ – Άλλαζε συσκευασίες σε προϊόντα

Λάρισα: Καταδικάστηκε για κλοπές σε σούπερ μάρκετ – Άλλαζε συσκευασίες σε προϊόντα

Σε κάποιες περιπτώσεις έκλεβε και σε άλλες άλλαζε συσκευασίες στα προϊόντα πριν περάσει από το ταμείο του σούπερ μάρκετ στη Λάρισα

Ένας 19χρονος κρυβόταν πίσω από τις κλοπές σε σούπερ μάρκετ στη Λάρισα που εξιχνιάστηκαν. Ο νεαρός καταδικάστηκε με τους υπεύθυνους της επιχείρησης να περιγράφουν τις κινήσεις του. Αίσθηση προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για τις αλλαγές σε συσκευασίες προϊόντων. Με τον 19χρονο να τις ανοίγει, να βγάζει το μπουκαλάκι και να βάζει μέσα ένα άλλο, πιο ακριβό, πριν περάσει από το ταμείο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πληρώνει λιγότερα. Σε άλλες περιπτώσεις έφευγε χωρίς να πληρώσει τίποτα.

Με ποινή φυλάκισης 9 μηνών κρίθηκε ένοχος την Τρίτη 21 Νοεμβρίου του 2023 από το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο στη Λάρισα, ένας 19χρονος Λαρισαίος, ο οποίος συνελήφθη για απόπειρα κλοπής σε σούπερ μάρκετ, ενώ από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας προέκυψε ότι είχε διαπράξει 9 ακόμα κλοπές από δύο σούπερ μάρκετ.

Όπως σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ., προχθές το μεσημέρι ο 19χρονος «επιχείρησε να αφαιρέσει προϊόν περιποίησης μαλλιών, ανοίγοντας τη συσκευασία, από σούπερ μάρκετ της πόλης, χωρίς, ωστόσο, να ολοκληρώσει την πράξη του, καθώς έγινε αντιληπτός.

Όπως εξακριβώθηκε περαιτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από 21-08-2023 έως 14-11-2023 στη Λάρισα, ο δράστης διέπραξε ακόμα 9 κλοπές από το ίδιο και άλλο ένα σούπερ μάρκετ της πόλης, αφαιρώντας διάφορα προϊόντα (περιποίησης, αλκοολούχα ποτά κ.λπ.)».

Ο 19χρονος -σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία»– φαίνεται πως είχε αδυναμία στις κρέμες προσώπων και λάδια μαλλιών, ενώ σπάνια έκλεβε αλκοολούχα ποτά ή είδη τροφίμων.

Μόνο στις 3 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, πήγε μια φορά το πρωί και μια δεύτερη το απόγευμα στο ίδιο σούπερ μάρκετ, από το οποίο αφαίρεσε συνολικά τέσσερις κρέμες προσώπου μιας μάρκας, τέσσερις κρέμες προσώπου άλλης μάρκας και 29 λάδια μαλλιών.

Όπως, μεταξύ άλλων, κατέθεσαν χθες εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ, σε κάποιες των περιπτώσεων, ο 19χρονος αφαιρούσε τα προϊόντα από τη συσκευασία, τα άφηνε σε άλλα ράφια και στη συσκευασία τοποθετούσε ακριβότερα προϊόντα πριν περάσει από το ταμείο. Τα Μονομελές Αυτόφωρο τον έκρινε ένοχο για τα αδικήματα της απόπειρας κλοπής, της κλοπής και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και του επέβαλλε συνολική ποινή φυλάκισης 9 μηνών με αναστολή.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις