Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Λάρισα: ”Κλειδώνουν” οι αγροτικές κινητοποιήσεις – Η ώρα των αποφάσεων (Φωτό)!

ΦΩΤΟ από onlarissa.gr
ΦΩΤΟ από onlarissa.gr

Μεγάλη σε όγκο είναι η πανελλαδική συγκέντρωση των συντονιστικών των αγροτικών μπλόκων απ” όλη τη χώρα, η οποία ξεκίνησε στις 12.00 το μεσημέρι σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας…

Η εντυπωσιακή συμμετοχή προεξοφλεί δυναμικές κινητοποιήσεις, ενώ στη συγκέντρωση αναμένεται να αναδειχθεί το ακριβές διεκδικητικό πλαίσιο και να οργανωθεί ο τρόπος αντίδρασης, δηλαδή η μορφή των κινητοποιήσεων. «Η μαζική συμμετοχή που υπάρχει σήμερα και έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, δείχνει και το μέγεθος του προβλήματος αλλά και αγωνιστικές διαθέσεις που υπάρχουν στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους ώστε να αντιπαλέψουμε τη νέα λαίλαπα αγροτικών μέτρων που έρχονται και με το τρίτο μνημόνιο» σημείωσε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας.

Από το νομό Πέλλας ο κ. Χρήστος Κάμψης αποτυπώνοντας την κατάσταση στην περιοχή της Μακεδονίας, στάθηκε στο θέμα του εμπάργκο για να σημειώσει πως «ήταν η δεύτερη χρονιά του εμπάργκο κι ενώ είχαμε υποσχέσεις και από την ευρωπαϊκή ένωση στο εισόδημα που είχαμε, ήρθαν και τρομερές ζημιές λόγω του παγετού, δεν πήραμε τίποτε. Η κατάσταση είναι δραματική και δεν μας φθάνουν όλα αυτά έρχεται το ασφαλιστικό και το καινούριο φορολογικό».

Από την Κρήτη, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας νομού Χανίων κ. Σοφοκλής Τσουρουνάκης υποστήριξε πως «τα προβλήματα των αγροτών πλέον έχουν φθάσει σε οριακό σημείο. Με το φορολογικό νομοσχέδιο και με τα άλλα που ακολουθούν, ο μικρομεσαίος εάν δε δώσει τη μάχη θα τα χάσει όλα. Εγώ που ασχολούμαι δεκαετίες δεν έχω ακούσει τόσα ψέματα που έχουμε ακούσει αυτό το οκτάμηνο».

Πηγή: onlarissa.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε